До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися на свята: серіал "Вбивства за алфавітом" з Джоном Малковичем

В останні роки з'явилося відчуття, що Новий Рік і Різдво не відбудуться, якщо на екрани не представлять нову детективну драму. За містику і розслідування цього святкового сезону знову відповідає BBC, який випускає адаптацію класики Агати Крісті "Вбивства за алфавітом" з Джоном Малковичем у головній ролі. Все, що потрібно знати про новий серіал, – в матеріалі Vogue UA.

Джон Малкович у серіалі "Вбивства за алфавітом"
Сюжет

Сценарист Сара Фелпс адаптувала однойменний роман Агати Крісті 1936 року в серіал з трьох частин. Події відбуваються в 1930-х роках, час, коли нація "небезпечно розділена і в суспільстві наростають підозри і ненависть". Еркюль Пуаро стикається з серійним вбивцею, якого називають просто "ABC" ("Алфавіт"), бо він здійснює вбивства немов за алфавітом: Аліса Ашер вбита в Андовері, Бетті Барнард вбита на пляжі в Бексгіллі. Всі події супроводжуються копією "Залізничного путівника ABC", залишеною на місці злочину.

Реклама
Кадр з трейлеру до серіалу "Вбивства за алфавітом"

"Якщо Пуаро відповідатиме його заклятому ворогові, тоді все в ньому буде поставлено під сумнів, особливо його авторитет", – обіцяє синопсис.

"Ми всі можемо думати, що знаємо Пуаро, але чи так це?", – розповідає сценарист Сара Фелпс про її третю адаптації Крісті. 2015 року вона вперше написала сценарій для міні-серіалу "І нікого не стало" за мотивами роману "Десять негренят", а наступного року Фелпс адаптувала розповідь "Свідок звинувачення" для однойменного серіалу.

Акторський склад

У акторський склад на чолі з Джоном Малковичем в ролі Еркюля Пуаро увійшли: Руперт Грінт ("Гаррі Поттер", "Великий куш") в ролі інспектора Крома, Ендрю Бьюкен ("Бродчерч") в ролі Франкліна Кларка, а також Ширлі Гендерсон, Фрейя Мейвор, Імон Фаррен (Твін Пікс), Тара Фіцджеральд і Бронвін Джеймс.

Руперт Грінт у серіалі "Вбивства за алфавітом"
Дата виходу

Прем'єра серіалу відбудеться 25 грудня на BBC One і Amazon Prime. Тому в найкращих традиціях останніх років новорічні свята будуть наповнені містикою і загадками.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.