Вілла, батлер, спа. Як провести найкращу відпустку у своєму житті

У турецькому Rixos Premium Belek відкрився оновлений Anjana Spa, і відпочинок там — найразючіший досвід, що його можна подарувати собі в житті.

image

Текст: Олена Пономаренко

Я ніколи й гадки не мала, що бути гостем на відкритті розкішного спа — заняття, якому хочеться присвятити життя. Тут без жартів. Про все по черзі.

Check-in

"Можна ваш паспорт? Я оформлю check-in", — каже батлерка Ксенія, поки я, намагаючись примиритися зі сліпучо яскравим сонцем, роблю ковток крижаного ігристого, яким зустрічають гостей у Club Privé by Rixos. Приватний трансфер щойно доправив мене до оповитих зеленню дверей, за якими ховається затишний дворик і рецепція бутикового формату: дивани, стіл, розсувна скляна стіна з виходом до басейну, таця з екзотичними фруктами. Я не відразу збагнула: це не рецепція, а нульовий поверх вілли, де мені належить провести найрозкішнішу відпустку в житті. Гостей реєструють безпосередньо на місці.

Я вперше в Туреччині у форматі готельного відпочинку. І враження гостріші від того, що це приватний клуб, де гостям гарантоване всамітнення, room-service 24/7, власні виходи до басейну та пляжні ліжка. А ще — два батлери, які на зв’язку всю добу. А раптом гостю знадобиться трохи севіче із шампанським під ранок або багі від пляжу до вілли (4 хвилини пішки). Втім, дуже швидко стає ясно: такий рівень уваги викликає залежність. "Чи є життя без батлерів, спа і власної вілли з басейном? — Хочу опрацювати з терапевтом", — пишу я у своєму інстаграмі після повернення з раю. Ой, з Club Privé by Rixos.

Але перше, що мене турбує після приїзду, — як скоріше потрапити до парку атракціонів The Land of Legends, найбільшого в Туреччині. "Скажіть, квитки ліпше купувати на місці чи заздалегідь, онлайн?" — нетерпляче уточнюю я. "Які квитки?" — дивуються батлери. З’ясовується, що до вартості проживання входить безлімітне відвідування парку, а також fast pass, прохід без черги на атракціони, і трансфер для всіх гостей вілли (щонайменше п’ять осіб тут розміщуються вільно).

Anjana Spa Belek

Я ще не здогадуюся, що справжній парк атракціонів насправді розміщується під боком — у спа Anjana Spa Belek. Це те місце, куди треба вирушати відразу після першого келиха шампанського й невеликої оглядової екскурсії територією на багі. До речі, не проґавте її: це чудова можливість запланувати майбутні місця паломництва — інстаграмні локації на кшталт гойдалок і гамаків; Starbucks на пляжі; розкішні ресторани à la carte.

Спа займає територію в 4,5 тис. м2. Чотири з половиною тисячі, розумієте? Це два поверхи, басейн, балійські будиночки й абсолютно незвичний для спа простір. Так, традиційний хамам (куди треба вирушати передусім, щоб засмага потім лягала золотою та бездоганною), більше подібний до палацу. Кілька приватних парних, кілька загальних.

І плюс до цього — VIP-зал для закоханих (або подружок), де є власний душ, вбиральня, chill out, і де після процедур так приємно сидіти на розшитому диванчику з чалмою на голові, поїдаючи авокадо-тости з лососем і чорною ікрою.

Спа-меню в Anjana Spa Belek разюче, але дуже зрозуміле, вміщується на сторінку. Якщо потрібно уточнити подробиці процедур, допоможе хостес. Є традиційні тайський і балійській масажі, індійські аюрведичні ритуали, акупунктура. За кожен різновид послуг відповідають фахівці з відповідного регіону: тут вважають, що важлива автентичність.

Починати ліпше з хамаму: багатоступеневе очищення шкіри й масаж допомагають зняти не тільки ороговілі клітини шкіри, а й вантаж дедлайнів. Спа-майстри ретельно й ніжно полірують тіло, а після закінчення ритуалу здається, що шкіра дихає всією поверхнею. Впродовж процедури під дотиками рук майстра почуваєшся немовлям, а якоїсь миті просто провалюєшся в нірвану: збита мильна піна огортає тіло невагомим, але щільним коконом, і це найсолодший полон з усіх можливих.

Майстер обережно запитує, чи можна наносити скраб на обличчя. Треба погоджуватися: шкіра потім — як пелюстки магнолій (і сяє так само). Всі засоби для догляду потім мають надефективний вплив, і з відпустки можна привезти абсолютно сяйливий вигляд. До речі: у хамамі можна вибирати з трьох ритуалів: Hurrem Sultan — дуже ніжний і розслаблювальний, у ньому використовується скраб з олією троянди; Detox — із засобами на основі водоростей для волосся та тіла; Morocco — найінтенсивніший, який подобається чоловікам: чорне мило, жорстка рукавичка кесе і сильні рухи спа-майстра.

Приємно, що персонал завжди уточнює, чи має значення стать масажиста. Я думала, що жодної різниці немає, але в підсумку дійшла висновку, що площа чоловічих долонь більша, і суто фізично це приємніше. Але маленькі долоньки тайських і балійських дівчат-майстринь — теж дуже сильні й упевнені.

Дві з половиною години — і настає повне оновлення. Святкувати відродження треба йти в басейн. Я бачила багато басейнів при спа, але згадувати буду саме цей, в Anjana Spa Belek.

По-перше, він величезний. По-друге, у центрі розміщується острів, де бармен приготує манговий ласі (або на що у вас вистачить фантазії). По-третє, навколо є шезлонги з парасольками, затінені хатинки й гамаки. Ну і найголовніше: басейн з морською водою та підігрівом. Провести тут хочеться весь день (а якщо чесно, то залишок життя).

Попри всю розкіш матеріалів і оздоблення (онікс, мармур, складна підсвітка) все влаштовано так, щоб дати гостеві розчинитися в цьому просторі.

"До спа людина приходить у стресі — чи то після перельоту, чи то після напружених днів або вечірки, — кажуть тут. — Ми хотіли створити розслаблену атмосферу". Таке завдання легко вирішити в місті, де після гамору й заторів відразу відчувається контраст. А ось якщо гість прийшов до спа із затишку власної вілли, то занурити його в дзен набагато складніше. Але тут уміють.

Бачиш окремішню ванну у дворі балійського будиночка, у заростях бананових дерев, — і рівень ендорфінів у крові відчувається фізично.

Мені подобається, що, попри всю екзотику спа, косметичні бренди тут — респектабельні й добре відомі: американський HydroPeptide, французькі Thalgo й St.Barth. Щоб позбутися турбот повністю, раджу ритуал Мандара або Широб’янга, які роблять у чотири руки. Два майстри синхронно працюють з тілом (рухаючись паралельно або назустріч один одному), мозок ніяковіє — і зосереджується тільки на тому, як розгадати цей пазл. Дві години безперервного раювання, витягування й розминання з ароматом кокосової олії — ми заслужили.

До речі, тут є повноцінний б’юті-простір з послугами на зразок манікюру, гелевого покриття, фарбування тощо. Тренувати б’юті-команду регулярно прилітають зіркові майстри з київських салонів Clipse, тому про якість послуг можна не хвилюватися — зроблять як удома.

Море

Крім спа, те, за чим потрібно їхати до Club Prive by Rixos, — це море й природа. Дерева перелічені й мають персональні номери. Їх не можна ні рубати, ні обрізати. Навіть на пересадження потрібно отримати спеціальний дозвіл. Процес контролюють: дрони — з повітря; нескінченні інспекції — із суші. Тому тут зелено й свіжо.

Тепла ласкава вода, майже як в Індійському океані; власні будиночки-cabanas на пляжі; приголомшливий сервіс. У день приїзду прямо в кабану мені принесли букет; іншого дня ми, сидячи спиною до моря, спостерігали, як шеф готує для нас свіжі суші безпосередньо за барною стійкою. В усі інші дні головною турботою було оновлювати санскрин, вибирати коктейлі з величезного меню та планувати черговий візит до спа.

Мінібар і сейф у кожній кабані, кнопка виклику офіціанта, заміна рушників, доставлення екзотичних фруктів нон-стоп... Важко повернутися з такої подорожі й геть не розбеститися.

Їжа

У Club Prive by Rixos усе меню — all exclusive. Їжа свіжа, вишукана, овочі й фрукти — такі смачні, що можуть вважатися самодостатньою стравою. Неодмінно замовляйте до кожної трапези свіжі овочі: помідори й огірки тут подають очищеними, неодмінно зі свіжою м’ятою й базиліком, з "гарніром" з молдонської солі та лайма. Турецькі коржі гезлеме, тунець із чорною ікрою, кебаби, восьминоги на грилі — можна перерахувати хоч усе меню; кожна позиція — гастрономічна удача кухні. Нереально смачно.

Святкове відкриття

Відкриття оновленого спа Anjana Spa Belek і Rixos Premium Belek святкували так, що це можна назвати одним з найяскравіших післякарантинних івентів. Каскадом івентів. Крім інфлюенсерів і преси, друг Rixos Алла Барановська привезла 20 гостей. Вечірки гули одна за одною: вечеря в бохо-стилі, коли на пляжі влаштували вігвам, низькі столи й танці до ранку; мальдівська вечірка з факелами, фламінго й екзотичною їжею; сніданок з ікрою, обід у ресторані NEMO. Рівень турботи про гостей можна оцінити за одним епізодом (з безлічі): Алла привезла із собою стиліста зачісок і візажиста, щоб гостям допомогли зробити укладки та макіяж.

Для мальдівської вечірки на піщаному березі з’явилися смолоскипи, виросли столи з вишуканим сервуванням та екзотичними букетами.


Заради вечірки в стилі бохо на пляжі спорудили вігвам, розставили гамаки й влаштували сидіння з подушок за низьким столом.

Must visit

Ресторан Akşam

Найкращий ресторан на території Rixos Premium Belek, де готують і подають м’ясо. Особливі холодильники, де витримується і дозріває яловичина; незвичне подання м’яса; щедрі порції та вишуканий інтер’єр. Сюди ліпше не йти в casual: у цих інтер’єрах і на під’їзній дорозі захочеться зробити дуже гарні фото.

Mykorini

Грецький ресторан, у назві якого злилися Міконос і Санторіні, влаштовує фантастичні за розмахом вечері для компаній від 10 осіб. Цього не можна проґавити: нескінченне винесення страв, традиційні танці сиртакі (можна приєднатися до команди, яка, обійнявшись, іде в танок на очах у гостей) і апогей вечірки — биття посуду. Всі розпалюються і розбивають тарілки, а потім танцюють на уламках до безтями. Скалки, до речі, використовують знову: їх переробляють — і готують нові партії для нових вечірок.

NEMO

Ресторан у парку атракціонів The Land of Legend розміщується всередині гігантського акваріума, де плавають акули, скати та інша морська живність.

Nemo ресторан

Охочі, до речі, за додаткову плату можуть спуститися на дно акваріума в скафандрі (не страшно, я перевіряла. Емоції сповнюють ущерть). Неодмінно варто скуштувати суші з трюфелем і морепродукти в усіх різновидах. Не замовляйте тільки боби едамаме: їсти їх просто ніколи.

The Land of Legends

У парку ліпше провести весь день, катаючись на американських гірках і водних атракціонах. Ось тут і прийде купальнику кінець (майте це на увазі: або вбрання, або веселощі). Можна забронювати кабану на білому піску, де є сейф і ванна, а також обслуговування. Каналами курсують гондоли, як у Венеції. Обережно: вздовж набережної — крамниці, від Adidas до Cacharel.

Тиждень відпочинку в такому форматі наснажує так, як три місяці літніх канікул. Турбота, персональна увага й уважність, з якою тут ставляться до прохань (а часто — і примх) гостей, самота, смачна їжа. Напевно, такою безтурботною я почувалася тільки в дитинстві. До речі, сюди ідеально приїжджати родиною, з батьками: не буде ані мовного бар’єра, ані джетлагу, ані клопоту з їжею або шезлонгами. Про все вже подбали.

Фото: Roman Gorbun

Популярне на VOGUE