До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Просто взяти й заспокоїтися: процедура, щоб знайти дзен

Одна з важливих тем сьогодні — ментальне здоров’я. Vogue.ua знайшов один зі способів його зберегти: процедура Tranquility Comfort Zone допомагає розслабитися й нормалізувати сон. Її тестувала Олена Пономаренко

У розпал здавання до друку номера, на піку розмов про війну я несподівано для себе записалася до спа на процедуру Tranquility Comfort Zone. Не вдаватиму, що це був усвідомлений крок: навпаки, мені здавалося, що йти до спа, коли навколо коїться таке, — недоречно, егоїстично, безвідповідально. Я карталася через почуття провини, як це часто буває, коли вирішуєш дозволити собі щось "екстра", але з’ясувалося, що це одне з найкращих рішень, які можна було ухвалити. І, без сумнівів, те важливе, що можна й треба зробити для себе. Особливо коли рівень стресу зашкалює.

Реклама
Свічка Tranquility, Comfort Zone

Процедура побудована так, що впливає відразу на кількох рівнях: нюх, дотик, слух. Її проводять із застосуванням спеціальної олії Tranquility — аромосуміші яскравих цитрусових і квіткових нот, що переплітаються з теплими деревними. Аромат створений за принципом ольфакторної піраміди й розкривається тріадою: верхні ноти — солодкий апельсин, ноти серця — кедр, герань, дамаська троянда, база — сандал і ветивер. Це теплий і обволікальний аромат, який обвиває коконом і відразу допомагає розслабитися.

Олія Tranquility, Comfort Zone

Спа-майстер рухається в певному ритмі, співзвучному з биттям людського серця, під особливу музику із заспокійливими й повторюваними тонами. Музика, ритм, м’які погладжування... Коли все зливається воєдино, можна видихнути й розслабитися. І ще раз видихнути й розслабитися.

Процедура геть не передбачає інтенсивного розминання, впливів на больові точки, розтягування або енергійного розтирання. Руки майстра ковзають ласкаво й повільно (дуууууууже повііііііііііільно). "Так гладять немовлят", — пояснює фахівець.

Цікаво, що теплу запашну олію наносять теплими тонкими пензлями. Це не просто заради спецефектів, а для впливу на С-волокна, особливий елемент для зчитування тактильної інформації. С-тактильні волокна активуються, коли на них впливають легкими й повільними рухами, 3—4 см/сек. Вони вимикають датчики пильності в організмі та звільняють від напруги.

Багато хто вимикається вже на десятій хвилині процедури — просто провалюються в сон. Я ж не хотіла проґавити жодної миті — у моєму випадку активувалися центри насолоди, і я отримувала якийсь потік ендорфінів. Півтори години не пролітали непомітно, — час спливав, як у рідкісні мити, коли вдається вхопити натхнення й робити щось справді прекрасне й корисне.

Я вийшла зі спа в такому стані, ніби мене щойно заново склали — з любов’ю і турботою. І подумала ось про що. Можна скільки завгодно декларувати, що ми вибираємо життя, але стрес створює фізичну напругу в тілі. Втома, нерегулярний і порушений сон, мігрені, спазми шиї і плечей, загострена чутливість шкіри, слабка концентрація уваги тощо. А ще — нервозність і гіперактивність, напади гніву, труднощі у стосунках... Це все не можна усунути півторагодинним сеансом у спа. Але можна зробити крок назустріч собі.

До речі, олію Tranquility можна придбати додому й наносити її перед сном на зап’ястки й волосся біля скронь. Це допоможе знову зануритися в атмосферу спа й заснути глибоким сном.

О [Comfort Zone]

[Comfort Zone] — італійський професійний бренд, який входить до Davines Group. Останні 20 років у лабораторії компанії вивчають, як об’єднати наукові інновації з екстрактами рослин. Результат — косметика, яка відновлює баланс шкіри та береже ресурси довкілля.

Бренд використовує найкращі інгредієнти натурального походження, високотехнологічні молекули й системи носіїв, не використовує компонентів тваринного походження, силіконів, мінеральних олив, парабенів, штучних барвників, SLS, а також поступово відмовляється від усіх етоксилатів і акрилатів. Ефективність формул, що їх розробили фахівці внутрішньої науково-дослідної лабораторії та протестували косметологи, клінічно підтверджена. Всі вони підхожі для веганів.

Всю продукцію виготовляють в Італії на заводі Davines Village, виробничому підприємстві з нульовим рівнем емісії вуглецю, на якому застосовується поновлювана енергетика. Паковання засобів — екологічне й повністю придатне для вторинного перероблення. [Comfort zone] компенсує викиди вуглекислого газу завдяки EthceTrees — спеціальному проєкту з відновлення лісових насаджень і соціальної регенерації в Ефіопії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.