До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

11 цитат стоїків, які рятують від тривожності

У тривожні часи ми завжди перечитуємо книгу Массімо Пільюччі "Як бути стоїком", у якій автор міркує про те, як застосувати принципи стоїцизму в повсякденному житті і знайти сенс попри хаос подій. Автор писав, що "стоїцизм — це філософія, а не різновид психотерапії, і різниця між ними в тому, що терапія допомагає людям подолати конкретну психологічну проблему, та не пропонує їм життєвої позиції, філософії, на яку вони спиратимуться роками. А втім, філософія життя — це те, без чого не може обійтися жодна людина, кожен з нас формує її для себе, свідомо чи ні".

Хто ж такі стоїки? Якщо коротко — це ті, які "стоять", навіть коли руйнується все навколо, і виконують свій обов’язок до кінця, хоча ніхто з них не спитає. Ми пропонуємо вам перечитати роздуми великих стоїків і надихнутися їхньою мудрістю, а щоб думки було легше візуалізувати — ми вирішили проілюструвати матеріал гіфками з "Друзів".

"Зміни ставлення до справ, через які хвилюєшся, і ти убезпечишся від них".

Марк Аврелій

"Люди ощадливі стосовно свого майна; але щойно справа доходить до витрати часу, вони найбільше марнують те єдине, у чому справедливо бути скупим".

Сенека

"Коли через обставини порушується рівновага духу, віднови самовладання якомога швидше і не залишайся в пригніченому настрої надто довго, інакше тобі не допоможеш уже нічим. Звичка відновлювати гармонію вдосконалить тебе".

Марк Аврелій

"Як довго ви збираєтеся чекати, перш ніж вимагатимете для себе найкращого?"

Епіктет

"Без влади над собою неможливо здобути свободу".

Епіктет

"Бідкання не працюють як стратегія. Усі маємо обмежену енергію й час. А той, що проводимо за наріканнями, навряд чи допоможе нам досягти наших цілей. І це не зробить нас щасливішими".

Ренді Пауш

"Дискомфорт — це валюта успіху".

Брук Кастільйо

"Я почну говорити лиш тоді, коли буду впевнений: промовчати було б гірше".

Катон

"Насправді людині потрібен не стан спокою, а прагнення і боротьба за якусь гідну мету".

Віктор Франкл

"Твої думки стають твоїм життям".

Марк Аврелій

"Коштовний камінь не можна відполірувати без тертя, і людина не може вдосконалитися без випробувань".

Сенека

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.