До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 помилок, які ви часто робите в душі

Зайти, намокнути, спінитися, змити, вийти, витерти — здавалося б, що такого складного може бути в нашій душовій рутині. Але, як з’ясувалося, чимало проблем — від ламкості і випадання волосся до подразнення і запалення шкіри — наслідки неправильного прийняття душу. Vogue вивчив 10 поширених помилок, які негативно впливають на стан здоров'я.

1. Ви використовуєте дуже гарячу воду

Попри те, що гарячий душ допомагає нам розслабитися після довгого важкого дня, ним не варто захоплюватися. Адже насамперед за кілька хвилин релаксу розпалиться ваше волосся. Знамениті перукарі з усього світу рекомендують обполіскувати волосся холодною водою, і не без підстав. Використання гарячої води може вплинути на баланс pH шкіри голови і, крім того, спричинити пошкодження кутикули волосся. Якщо ви не любитель холодної води, завжди рекомендується мити волосся теплою водою.

Реклама
2. Ви сильно розтираєте волосся

Прочитавши етикетку шампуню, до складу якого входить безліч корисних компонентів, ви можете вирішити втирати формулу досить інтенсивно, щоб максимально використовувати активні інгредієнти. Проте настільки енергійне розтирання волосся під час миття шампунем в різних напрямках може зрештою призвести до ламкості волосся, а також спровокувати алергічну реакцію шкіри голови. Замість цього масажуйте шампунь кінчиками пальців, злегка натискаючи, а потім змийте його.

3. Ви не використовуєте кондиціонер

Коли доводиться тримати в голові десятки різних справ, думка про те, що під час миття голови слід скористатися кондиціонером, просто губиться. Якщо ви все ж згадаєте про цей важливий крок з догляду за волоссям, проведете додаткові п'ять хвилин у душі, волосся випадатиме менше. Було помічено, що ігнорування кондиціонера після миття голови шампунем може призвести до більшої сухості волосся і, як наслідок, до більшої ламкості. Дуже важливо кондиціонувати волосся після кожного сеансу миття голови за допомогою формули, що підходить для вашого типу волосся.

4. Ви використовуєте рушник для тіла для витирання волосся

Вранці, особливо коли треба поспішати, найчастіше люди використовують один рушник, щоб витерти все тіло після душу. Але якщо ви витратите час на те, щоб висушити волосся окремим рушником, це матиме свої переваги. Не рекомендується сушити волосся тим же рушником, що й для тіла, адже його волокна можуть посилити ламкість волосся. Для волосся рекомендується використовувати рушники з мікроволокна, яке акуратно відтискує воду.

5. Ви недостатньо часто миєте голову

Різні типи волосся потребують різного догляду, але для всіх є одне універсальне правило: занадто довга перерва між двома миттями волосся не позначиться найкращим чином на здоров'ї ваших локонів. Дійсно, якщо ви помітили прискорене випадання волосся, варто переглянути свій графік миття волосся. Часте миття волосся — це абсолютно нормально, тому що це зберігає шкіру голови здоровою, адже піт, що залишився на шкірі голови, насправді може спричинити сильніше випадіння волосся. Для досягнення оптимальних результатів переконайтеся, що ви використовуєте шампунь без сульфатів.

6. Ви користуєтеся синтетичними мочалками

Після того, як ви подбали про своє волосся, саме час звернути увагу на шкіру. Або, точніше кажучи, на щітки і мочалки, впливу яких вона піддається. Слід дотримуватися обережності, якщо щодня користуєтеся щітками або мочалками в душі, адже більшість із них мають нейлонову щетину, яка з часом може призвести до гіперпігментації через тертя. Замініть їх скрабами для тіла з великими гранулами, використовуючи двічі-тричі на тиждень, щоб відлущувати шкіру.

7. Ви занадто інтенсивно сушите шкіру

Шкіра, як і волосся, потребує не лише висушування, а й догляду за нею. Якщо ви хочете зберегти шкірний бар'єр, подумайте про те, щоб не втрачати шкіру через різкі рухи. Енергійне витирання тіла рушником після душу може спричинити подразнення шкіри і пошкодити шкірний бар'єр, якщо робити це часто. Натомість краще акуратно промокніть шкіру насухо м'яким рушником і нанесіть зволожуючий крем, щоб утримати вологу після ванни.

8. Ви миєте обличчя і тіло перед тим, як вимити увесь засіб для волосся

Ми розуміємо, ви хочете умити обличчя, поки шампунь або кондиціонер подіють. Але профі радять почекати з цими діями. Шампуні і кондиціонери з обполіскуванням можуть містити консерванти, які, стікаючи на лоб і лінію росту волосся, якщо їх не змити, можуть спричиняти контактне подразнення і прищі. Найкращий спосіб уникнути цього — вимийте шампунь, нанесіть кондиціонер, змийте його і тоді повертайтеся до шкіри.

9. Ви використовуєте засіб для тіла на обличчі

Ще одна погана новина для ледачих — ніколи не використовуйте гель для душу для очищення обличчя. Як би спокусливо не здавалося мати один засіб для всього, склад більшості мил для тіла робить їх непридатними кандидатами на роль бар'єра для делікатної шкіри обличчя. Використання мила для тіла для миття обличчя може змінити рівень pH на обличчі, ставши причиною для безлічі проблем з догляду за шкірою. Переконайтеся, що ви використовуєте для вмивання тільки той засіб, який було вибрано відповідно до вашого типу шкіри.

10. Ви дуже часто вмиваєте обличчя

З іншого боку, занадто часте миття обличчя теж не обіцяє хороших новин для вашої шкіри. Дотримуючись розумного щоденного ритуалу миття обличчя, можна запобігти висипанням і прищам, але якщо переборщити, він може зіпсувати корисні жири в шкірі, залишаючи двері відкритими для, як ви вже здогадалися, висипань. Дуже часте миття обличчя може позбавити шкіру ефірних олій і потенційно спричинити прищі або подразнення шкіри. Як правило, вмивайте обличчя не частіше двох разів на день.

За матеріалами vogue.in

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.