До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Висвітлені брови – тренд, що викликає безліч суперечок

До того, як б’юті-всесвіт заполонили тенденції мікроблейдингу, вичесаних пухнастих брів чи надтонких "ниточок", неабияку популярність мали висвітлені брови.

Мадонна на вечірці з нагоди випуску своєї книги Sex, 15 жовтня 1992 року в Нью-ЙоркуМадонна на вечірці з нагоди випуску своєї книги Sex, 15 жовтня 1992 року в Нью-Йорку

Оригінальні супермоделі 1990-х, як-от Лінда Євангеліста, вибілювали брови для авангардних фотосесій, тоді як відвідувачі нью-йоркських клубів регулярно освітлювали їх для вечірок чи просто повсякденного життя. Зірковий візажист Кевін Окойн навіть присвятив окремий розділ висвітленню брів у власній книжці Making Faces 1997 року .

Реклама

Вибілені брови — це порівняно нова концепція у світі краси, що набула популярності на початку 1990-х, але тренд на ледь помітні брови існував з давніх-давен. Люди почали вищипувати брови в Європі ще в часи Середньовіччя, до Єлизаветинської епохи повністю вищипували або вибілювали брови вже масово. Дуже високе, широке, оголене чоло було стандартом краси, тому люди позбувалися брів, щоб досягти такого високочолого вигляду. За тих часів навіть використовували олію волоського горіха на чолі дітей, щоб запобігти в них росту брів.

У сучасному світі, з настанням 1990-х, вибіленим бровам почали віддавати перевагу моделі й клабери, оскільки непомітність брів надавала досить виразного та незвичного вигляду обличчю. В дев’яностих експериментатори й ентузіасти голили брови або вибирали крем-вибілювач: таке рішення давало їм більше простору для творчості й самовираження.

Одна з головних причин, чому висвітлені брови стали сьогодні модними, — культура DIY (Do It Yourself — "зроби це сам"). З початку пандемії люди голили голови, експериментували з макіяжем і загалом усіляко змінювали зовнішність. Після кризових періодів у людей часто виникає бажання мати креативніший і виразніший вигляд. Наприклад, помітні зміни в зовнішності й моді відбувалися після обох світових війн — згадати лише естетику бурхливих 1920-х чи New Look Крістіана Діора. Люди відчувають справжню потребу робити щось веселе та незвичайне, щоб відзначити нову епоху, щоб відреагувати на зміни в суспільстві та продемонструвати внутрішні зміни. Вибілені брови також стали своєрідним порожнім полотном чи інструментом для тих, хто прагне змін.

Коли 2021-й наближався до завершення, вибілені брови вже стали визначальним трендом року: від Ліззо до Кім Кардашян, Мадонни, Кеті Перрі та Ліли Мосс — інфлюенсери, моделі й зірки масово почали висвітлювати волосся на обличчі. Навіть Каньє Вест повністю зголив брови, не кажучи про популярність тренду в Instagram і TikTok. Цей модний б’юті-тренд швидко потрапив і на подіуми. Вже на початку 2022 року дизайнери вибілювали моделям брови для презентації власних колекцій сезону осінь-зима 2022/2023 і використовували подібне б’юті-рішення вже під час показів сезону весна-літо 2023.

Джіджі Гадід на показі Marc Jacobs осінь-зима 2022/2023Джиджі Гадід на показі Marc Jacobs осінь-зима 2022/2023

Ні для кого не таємниця, що брови здатні повністю змінити ваше обличчя – густі чи тонкі, вигнуті чи прямі, природно пухнасті чи ретельно нафарбовані — залежно від форми зміниться сприйняття вашого лиця. Попри те, що останні кілька років ми витратили на відрощування та приборкування густих пухнастих брів, тепер світ вирішив розвернутися на 180 градусів і вибілити їх.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.