До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Це занадто: 6 способів самостійно впоратися із надмірно пофарбованими бровами

Фарбування брів — завдання доволі каверзне, тому що навіть коли ми довіряємось професіоналу, завжди є ризик отримати непідходящий відтінок і не впізнати себе у дзеркалі. Проте це точно не кінець світу, бо навіть найстійкіша фарба змивається. Ці 6 порад допоможуть пришвидшити процес.

Photo: Getty Images
Зачекайте п'ять днів

Перше правило у разі невдалого фарбування брів — не зациклюйтесь на отриманому кольорі. Упродовж тижня фарба потьмяніє завдяки шкірним жирам, регулярному вмиванню і душу.

Реклама
Пофарбовані брови чи шкіра?

Пігмент, який залишається на шкірі під волоссям, — друге, що треба враховувати. Використовуйте засіб для зняття макіяжу на основі олії чи силікону, щоб видалити надлишки фарби зі шкіри. Якщо на ватному диску залишився коричневий слід, ви на правильному шляху. Коли брови висохнуть, їх колір стане м'якшим мінімум на один відтінок.

Photo: Jamie Stoker
Спробуйте освітлювальний шампунь

Якщо у вас немає п'яти днів, щоб чекати, коли фарба потьмяніє, спробуйте шампунь. Освітлювальний шампунь використовують, щоб видалити з волосся залишки засобів і олії, тому наносячи його на брови, можна очікувати на той самий ефект. Нанесіть засіб на брови за допомогою спеціальної щіточки і залиште на 60 секунд. Потім змийте.

Домашній рецепт

Якщо ви достатньо чекали, але фарба сходить занадто довго, є домашній засіб, який також використовують у деяких салонах.

У пропорціях один до одного змішайте харчову соду і шампунь до консистенції густої пасти. Нанесіть суміш на брови й залиште на кілька хвилин. Потім змийте. Майте на увазі, що результат може стати помітним після кількох спроб.

Photo: Jamie Stoker
Відбілювач

Відбілювач — останній засіб, який може допомогти. Попри те, що в його складі перекис водню, від якого не чекаєш нічого поганого, ліпше все ж таки заручитися допомогою професіонала. Якщо ви вирішили діяти самостійно, нанесіть кілька крапель відбілювача на ватний диск і злегка протріть брови. Будьте обережні, щоб засіб не потрапив в очі.

Знайдіть нового майстра

Якщо у всьому винен салон краси, наступного разу спробуйте звернутися до перукарні. Як правило, у перукарів-стилістів глибше розуміння палітри відтінків. Також, можливо, настав час відвідати нового бровіста.

Photo: Jamie Stoker

Текст: Angelica Xidias
За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.