До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Не намагайтеся відтворити в реальному житті: Ісамая Ффренч робить мікронідлінг "до кривавої роси"

Візажистка Ісамая Ффренч виклала в інстаграмі відео, де її обличчя вкрите краплинами крові. З контексту ясно, що це процедура краси. Розповідаємо, що потрібно про неї знати.

Про Ісамаю Ффренч

Британська візажистка Ісамая Ффренч — одна з найвпливовіших художниць з макіяжу в світі. Її роботи публікували Vogue, Dazed, W та Love magazine, а серед клієнтів були знаменитості найбільшого масштабу, від Ріанни до Б'єрк. Вона була амбасадоркою YSL Beauté, креативною консультанткою Tom Ford Beauty та Byredo Makeup, а три роки тому, в 2021-му, стала глобальною директоркою з краси Burberry. У червні 2022 року Ісамая запустила власну лінію макіяжу Isamaya Beauty — ми писали про її колекцію помад в футлярах-пенісах.

Реклама

Про мікронідлінг

Мікронідлінг — це процедура, що передбачає введення тонких коротких (від 0,5 до 2,5 мм) голочок у шкіру. Вона може сповільнити появу зморщок, шрамів постакне тощо, мінімізувати розмір пор та покращити якість і текстуру шкіри, а також запобігти появі розтяжок і тонких зморщок. Мікронідлінг покращує структуру шкіри та стимулює вироблення колагену.

Голки вводять у шкіру за допомогою пристрою, схожого на ручку, який створює крихітні ушкодження, що пробивають верхній роговий шар шкіри. Такі крихітні контрольовані травми сприяють утворенню колагену, що дає змогу шкірі, попри вікові зміни, залишатися підтягненою та міцнішою. Про те, що таке мікронідлінг, ми детально писали тут.

Зазвичай мікронідлінг роблять в салонних умовах, поєднуючи його з PRP, введенням збагаченої тромбоцитами плазми власної крові пацієнта.

На ринку є багато засобів для домашнього мікронідлінгу, що здатні повільно просвітлювати та підтягувати шкіру.

Домашній мікронідлінг

Лікарка дерматологиня, к.м.н. Ірина Літус каже, що домашній мікронідлінг не має вкривати обличчя кривавою росою. Це означає, що шкіра травмується надто сильно, і замість бажаного ефекту можна отримати набряк, запалення і навіть спровокувати появу рубцевої тканини під шкірою.

Сьогодні в світі популярний дбайливий догляд, тому жорстке травмування — надто екстремальний прийом, який якщо і варто розглядати для власних ритуалів краси, то лише в кабінеті досвідченого фахівця.

До того ж, професійні інструменти для мікронідлінгу мають одноразові змінні насадки, а домашні гаджети — багаторазові. Простерилізувати їх у домашніх умовах практично неможливо.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.