До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Як захиститися від сонця, якщо ви схильні до гіперпігментації: радять зіркові косметологи

Фото: Irving Penn

Як захиститися від сонця, якщо ви схильні до гіперпігментації: радять зіркові косметологи.

Протисонцевий козирок

Легко знайти потрібний в Google допомагає фраза "UV Sun Visor". Втім, не всі козирки дійсно захищають від ультрафіолетових променів. Зіркова косметологиня Ідріс Шерін радить Major Shade, над розробкою якого працювала сама.

Реклама
Козирок для захисту від ультрафіолету UV Sun Visor, Major Shade

Такі козирки можуть здаватися екзотичними, втім вони здатні знижувати індекс ультрафіолету від 8 до 0 для людини, яка їх носить.

Ну і врешті це чудовий спосіб залишатися невпізнаною — раптом, є така потреба.

Портативний вентилятор на шию

Цей гаджет не ідеальний з точки зору естетики, проте він ефективно справляється з задачею охолоджувати шкіру. Це особливо актуально для тих, хто страждає на мелазму (прояв гіперпігментації) та розацеа.

Портативних вентиляторів існує безліч; вони нагадують безпровідні навушники та генерують потік прохолодного повітря.

Портативний вентилятор Jisulife FA12

Рашгард

Лонгсліви з синтетичної тканини, в яких катаються серфери, — чудовий вибір для цілого дня на пляжі. Навіть (особливо!) для тих, хто постійно сидить у воді, пірнає, спостерігає за рибами, або пильнує на березі. Докторка дерматологиня Тійна Орасмяе-Медер каже, що подібний одяг для пляжу дуже розповсюджений в Австралії, де висока обізнаність людей про шкоду сонця.

Тінь

Тінь можна знайти (або створити) практично в будь-яких обставинах. Не варто нехтувати капелюхами, легким одягом з довгими рукавами, протисонцевими окулярами та парасольками.

Протисонцевий засіб

Фразу про необхідність захищатися від сонця ми повторюємо так часто, що, здається, вона перетворилася на білий шум. Втім, досі люди продовжують отримувати сонячні опіки — у басейна, на морі, в горах. Сонячний опік — це не "підготовка шкіри до засмаги". Це стан, який підвищує ризик раку шкіри в майбутньому.

Зволожувальний крем для захисту від сонця Advanced Day Ultimate Protect, Medik8, SPF50+/PA++++

Про вибір та правила користування протисонцевими засобами ми писали тут, тут і тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.