До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тренд: ювелірні прикраси для обличчя

Металеві прикраси для обличчя – новий тренд на стику ювелірного мистецтва і макіяжу.

Фото: Fernando Gómez

Ідея прикрашати обличчя – не нова. Першим її представив Александр Макквін: на осінньому шоу 1997 року Стелла Теннант вийшла на подіум з металевим декором на обличчі. У різні роки Макквін оздоблював обличчя моделей аплікаціями з пір'я і крилами метеликів. Якими б авангардними і незвичайними не здавалися ці прикраси, це була демонстрація не сили, а вразливості.

Реклама
Стелла Теннант у масці для обличчя на шоу Alexander McQueen, осінь 1997

Наступний виток експериментів з face jewellery трапився 2012 року: Пітер Філіпс, директор макіяжу Chanel, для проморолика створив дзеркальну мозаїку на обличчі моделі Інгуни Бутане, а згодом замовив у майстернях Lesage для шоу Chanel "ювелірні" смужки для інкрустації брів. Сьогодні вони здаються милим архаїзмом.

На новий рівень ідею прикрас для обличчя вивела Пет Макграт, яка 2015 року у межах осіннього шоу Givenchy наклеїла дівчатам на вилиці, щоки і чола зухвалі брошки з арсеналу вуличних гангстерів. Тоді багато хто угледів у цих образах вплив FKA twigs, однієї з тих наднових зірок, що не шукали способу сподобатися публіці, а показували себе світу без ретушування.

Givenchy осінь-зима 2015

Останнім часом на показах Iris van Herpen Couture і Area моделі виходять у складних металевих масках, а Соланж Ноулз на обкладинці свого альбому When I Get Home постає з футуристичним декором на обличчі.

Соланж Ноулз, альбом When I Get Home

Ювелірні прикраси такого роду – більше не маска, за якою ховається героїня, а спосіб підкреслити власну силу, красу і сміливість бути собою.

Текст: Олена Пономаренко

Фото: Fernando Gómez
Фото: Fernando Gómez
Фото: Fernando Gómez

Фото: Fernando Gomez

Макіяж: Patricia Reyes for Sisley Paris

Прикраси: Patricia Reyes Jewels

Зачіски: Patricia Reyes by M.Ö.N Icon team

Манікюр: Rosa Matilla for Opi Spain

Модель: Arisha K @Line Up

Асистент візажиста: Marta Ruiz

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.