До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 б'юті-трендів з 1990-х, які тріумфально повернулися

Хай то буде Вікторія Бекхем, принцеса Діана чи Брітні Спірс, ікони 1990-х продовжують впливати на те, який вигляд ми маємо. Зараз тридцятирічні тенденції приміряють на себе сучасні зірки подіумів і стрітстайла, а ми спостерігаємо за ними і визначаємо, що саме ми знову почнемо наслідувати з дня на день. Від тонких брів і олівця для губ до французького манікюру й матових блакитних тіней для повік.

Photo: Ron Galella

Олівець для губ

Темний — часто коричневий — олівець для губ був актуальний у 1990-х, коли всі, від Наомі Кемпбелл до Памели Андерсон, використовували його на постійній основі. Прихильники цієї тенденції поверх обведених губ наносили трохи блиску, створюючи більш багатошаровий і об'ємний образ. Нещодавно Кім Кардаш’ян, Megan Thee Stallion і Lizzo повторили такий макіяж губ.

Реклама

Мерехтливі тіні

Photo: Kevin Winter

У 1990-х Крістіна Агілера і Дженніфер Лопес постійно носили матові мерехтливі тіні для повік доволі строкатих відтінків. Тепер цей тренд захоплює TikTok, а продажі матових блакитних тіней різко зросли.

Боб з 1990-х

Боб став настільки затребуваною стрижкою останніх двох років, що навіть ті, хто ревно відрощував локони, підтримали тенденцію і відрізали зайві сантиметри. Попри те, що існує кілька найпопулярніших варіантів бобу, образ Камерон Діаз у фільмі "Всі в захваті від Мері" — хлопчакуватий і невибагливий — є уособленням того, що вважалося привабливим три декади тому, і що вабить нас сьогодні.

Волосся-антени

Photo: @bellahadid

Белла Хадід веде перед у незримій гонитві повернення трендів з 1990-х. Так, супермодель повернула "антени" — пасма волосся, що обрамляють обличчя. Хадід носить "антени" зі щільно зібраним назад волоссям, дотримуючись правила "чим більше гелю, тим краще".

Тонкі брови

Photo: Rose Hartman

Цей (серед багатьох небажаний) тренд торкнувся облич покоління Z і заявив про своє відродження. Тоді як ті, хто народився в 1990-і й раніше, весь цей час відрощували вищипані тридцять років тому брови, молоде покоління прагне повторити образи ранніх Дрю Беррімор, Гвен Стефані й Тайри Бенкс.

Photo: J. Vespa

Блакитна підводка для очей

Photo: David M. Benett

Від принцеси Діани до Брітні Спірс і Різ Візерспун — і майже кожної старшокласниці в школі — в 1990-х яскрава блакитна підводка була не проголошеним, але обов'язковим правилом. У 2021-му ми вибираємо більш глибокі відтінки, до прикладу, темно-синій.

Французький манікюр

Photo: @dualipa

За останні тридцять років французький манікюр пройшов через любов і ненависть, перш ніж його популярність згасла, а потім було визнано найкращий його варіант — з тонким (а не масивним) кінчиком. Незалежно від того, носите ви мінімалістичний варіант "френча" чи експериментуєте з кольорами і нейл-артом, зараз слушний час, аби пробувати цей тренд.

Яскраве волосся

Колір волосся не має бути надто природним. Дуа Ліпа й Белла Хадід зробили популярними колірні блоки, а Біллі Айліш надихнула ціле покоління своїх фанатів на яскраві барви своїми кислотно-зеленими коренями (якщо ви про них ще пам'ятаєте).

Блиск для губ

У всіх раніше був ароматний, глянсовий і навіть густий блиск для губ, що надає ефекту пухлості й надутості. На радість мілленіалів, тренд повернувся, і тепер це простий спосіб додати яскравості образу.

Пряме волосся

Раніше праски для волосся і плойки використовували щодня, адже модним було настільки пряме волосся, що наче не здатне гнутися. Зараз така зачіска знову набуває популярності, так що час тримати курс на випрямлення.

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.