До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тренди в зачісках, що підірвали TikTok

Зигзагуватий проділ, пір’я, коси-кульки: ось тренди в зачісках, які підірвали TikTok.

@GIGIHADID

Завдяки росту популярності DIY ("зроби сам"), що став результатом карантинної нудьги, тренди в галузі зачісок ще ніколи не були такими сміливими. Якщо пробігтися по TikTok, можна знайти десятки тисяч відеороликів, у яких люди пробують щось нове, від коротких стрижок до яскравих відтінків у фарбуванні.

Реклама

До уваги тих, хто не проти якось змінити образ, але не знає, з чого почати, — найпопулярніші тренди в галузі зачісок на TikTok, від hair-horns до зачісок у стилі 2000 років, пухирчастих кіс і зигзагуватих проділів.

1. Пір’я у волоссі

Краса 2000-х повертається, і перенестися в часи Періс Гілтон і Ніколь Річі з їхньою улюбленою класикою нульових допоможе пір’я у волоссі.

@addisonre

#ColorCustomizer

♬ Bust Your Knee Caps — amanda

#ColorCustomizer

♬ Bust Your Knee Caps – amanda

#ColorCustomizer

♬ Bust Your Knee Caps — amanda

TikTok у захваті від цього тренду, оскільки тег hairfeather зібрав приблизно 700 тис. переглядів. Деякі TikTok-інфлюенсери, включно з Еддісон Рей і Вікторією Періс, прикрасили волосся безліччю пір’я — від нейтральних до яскравих відтінків. Це простий спосіб змінити образ до літа, що не потребує особливого догляду, адже, закріплюючи пір’я за допомогою затискачів, можна виходити з ним хоч щодня.

"Пір’я має чудовий вигляд, коли волосся злегка в’ється, — каже Дженні Чо, знаменита перукарка та експертка R+Co Collective, що пропонує віртуальні консультації з питань догляду за волоссям. — „Каліфорнійська" текстура і пір’я мають справді гарний вигляд і створюють бохо-атмосферу 70-х". Дженні Чо пропонує розміщувати пір’я десь у фронтальній частині зачіски або під волоссям, щоб воно слугувало не таким виразним акцентом.

2. Зачіска Круелли

Цей тренд навіяний фільмом Disney з Еммою Стоун у головній ролі та, можливо, є наступним кроком в еволюції краси E-girl. Популярні поєднання кольорів — світло-русявий і чорний або темно-коричневий. Багато хто пробує також рожевий, синій, червоний, помаранчевий і ніжні пастельні тони, які поступово й мальовничо вимиваються.

@tattooedcruella216

First time in a long time #Hair#Touchup#Beauty#Decadesofhair#Fyp#Halfandhalf#Cruella#Foryou#chemicalhearts

♬ ppcocaine unreleased song — mist

Найцікавіше в цьому тренді — таке фарбування легко повторити. Якщо ви вже білявка або брюнетка, можна змінити тільки одну половину. Хто готовий до екстремальних рішень, може спробувати контрастні кольори. "Потрібно шукати відтінки, які добре поєднуються й пасують до відтінку шкіри", — каже Аура Фрідман, креативна директорка салону Sally Hershberger у Лос-Анджелесі.

3. Коси-помпони

Ще один hair-тренд TikTok з "нульових — коси-помпони. Це хвостики або кіски (можна грати з розміром і розміщенням), перетягнені маленькими прозорими гумками (або маленькими шпильками). Джиджі Гадід приміряла таку зачіску на свій день народження у квітні.

@kaliuchis♬ original sound – Variations Everything

"Якщо використовувати гумки для волосся одного кольору, наприклад чорного, і не ділити хвіст на занадто велику кількість секцій, це матиме чудовий вигляд, — пояснює Чо. — Ви також можете використовувати червоні, помаранчеві, білі або темно-сині гумки залежно від початкового кольору вашого волосся". Вона також пропонує зберігати природну текстуру волосся для цього образу. "Намагайтеся не перестаратися — так образ вийде і разючим, і зручним".

4. Стрижка Wolf

Тим, хто хоче чогось стриманішого, але з натяком на літній настрій, личитиме стрижка wolf. Вона складається з рваних шарів, коротких спереду й об’ємних на маківці. Це одна з найпопулярніших тенденцій нині — гештег має понад 350 мільйонів переглядів. Думайте про неї як про модифіковану зачіску малет, що має сучасніший вигляд.

До речі, багато хто з користувачів TikTok робить цю стрижку самостійно, зав’язуючи волосся й грубо зістригаючи його пасмо за пасмом. "Залежно від текстури волосся така стрижка має чудовий вигляд на знебарвленому або платиновому волоссі", — додає Фрідман.

@x.saina

i’m so inloveee with this hairstyle omg @unice.hair #wolfcut

♬ good 4 u — Olivia Rodrigo
5. Зигзагуватий проділ

Ще одна тенденція з нульових, яка повернулася до нас через TikTok, — це зигзагуватий проділ. Безліч користувачів TikTok знімали відеоінструкції про те, як вони пробували зробити найрізноманітніші візерунки для проділу, і хороша новина в тому, що для цієї зачіски потрібен тільки тонкий гребінець. Можна носити такий проділ з розпущеним волоссям або з тугим жмутком на потилиці, як у Белли Гадід.

"Якщо ви збираєтеся зробити бічний проділ, робіть зигзаг акуратно", — радить Чо і рекомендує використовувати гель або крем, щоб волосся не розпадалося.

Також можна поекспериментувати з кольором. "Можете забарвити волосся по обидва боки проділу в різні кольори. Так ви досягнете контрасту", — додає Фрідман. Зигзагуватий проділ також має граний вигляд на волоссі з просвітленими пасмами.

6. Зачіска Фарри Фосетт

Ця об’ємна ретро-укладка все ще в тренді: люди різного віку надихаються TikTok, щоб відтворити фірмовий образ американської актриси 1970 років Фарри Фосетт. У відповідного гештегу — понад 1,5 мільйона переглядів. Люди демонструють, як створити великі кучері й хвилі, а потім кілька разів опускають голову й різко підіймають її вгору, щоб отримати об’ємну укладку, як у зірки.

@ella_cristofani

my second attempt on farrah fawcett hair.. AND IM OBSESSED

7. "Ріжки"

Маленькі "ріжки" — ще один продукт епохи E-girl, що б’є рекорди переглядів у TikTok. Загострені "ріжки" — один з найекстремальніших образів. За допомогою випрямляча, лаку для волосся й гелю їх стилізують як маленькі диявольські ріжки. У такий самий спосіб люди роблять з них кумедні форми: котячі вушка або сердечка. "Якщо маєте суперпряме шовковисте волосся, я б рекомендувала використовувати засіб для фіксації й начесала б основу „ріжок"", — пояснює Міша Джі, стилістка й засновниця нью-йоркського Treehouse Social Club. — Що більше фіксувального засобу, то ліпше. Використовуйте „прасочку", щоб буквально склеїти пасма разом".

@palomaveintez

tiny hair horns yup^^ #foryou#fyp#hairhorns#parati#castaways#bi

♬ Castaways – The Backyardigans

Текст: KRISTEN BATEMAN

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.