До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мій ранок: улюблені сніданки Кейт Андервуд

Vogue.ua попросив своїх героїнь поділитися рецептами улюблених сніданків. Продовжує мініпроєкт модель і фотограф Кейт Андервуд.

Некруто зварені яйця з підсмаженими на вершковому маслі хлібними паличками
Фото: Кейт Андервуд

Це яйце в мішечок з хлібними паличками — я віддаю перевагу багету, щоб скоринка була хрусткою. На приготування цього сніданку вдома мене надихнуло подавання некруто зварених яєць у знаменитому паризькому "Café de Flore". Чому саме палички? — можна використовувати їх замість ложки.

Реклама

Інгредієнти:

Два яйця. Для некрутого варіння бажано вибирати яйця зі щільною шкаралупою. Зазвичай коричневі яйця найліпші для цього типу приготування.

Французький багет

Вершкове масло

Морська сіль

Чорний перець

Грінки:

Вершкове масло, дрібка солі й перцю на смак.

Фото: Кейт Андервуд

Приготування

Для початку кип’ятимо воду в чайнику. Яйця опускаємо в порожню каструлю й заливаємо окропом із чайника, щоб вода покривала їх повністю. Бажано лити воду поруч, а не прямим струменем на саме яйце. Ставимо на максимальний вогонь, доводимо до кипіння й лічимо до 30. Зменшуємо вогонь до середнього й чекаємо ще хвилинку. Знімаємо з вогню, зливаємо воду й даємо яйцям злегка охолонути. Не потрібно промивати або тримати яйця під холодною водою.

Готуємо палички. Спочатку відрізаємо третину багета й ріжемо смугами по 1 см завширшки. Кладемо столову ложку масла на сковорідку й ставимо на вогонь. Щойно масло розтопиться, кладемо палички, солимо, перчимо й обсмажуємо до золотистого кольору.

Diviera-сендвіч зі спредом з артишоку, брезаолою й руколою
Фото: Кейт Андервуд

Я не велика прихильниця сендвічів, якщо це не бургер, але! Це найсмачніше, що я коли-небудь їла. Мені здається, що під час карантину я готувала собі цей сендвіч ледве не щодня. Неможливо зупинитися.

Назву я придумала сама — мене надихнула маленька італійська крамничка Diviera Alimentari в Нью-Йорку — там продавали всі мої улюблені італійські делікатеси. Саме там я вперше спробувала цей магічний сендвіч, а власник крамнички навчив мене робити спред з артишоків. Тому найважливіше для мене в цьому рецепті — це приготування артишокового спреду.

Інгредієнти:

2 банки маринованих артишоків або 2 пакунки серцевинок артишоків на грилі, охолоджених (близько 300 г)

2 чайні ложки зеленого песто

4 зубки часнику

5—6 листочків свіжого базиліку

2 столові ложки оливкової олії

Дрібка солі

Трохи чорного перцю

Фото: Кейт Андервуд

Всі інгредієнти кладемо в блендер і подрібнюємо до однорідної маси. Спред готовий. Для зручності перекладаємо в баночки. У такий спосіб його можна зберігати в холодильнику до п’яти днів. Тепер робимо сендвіч.

Для сендвіча:

Чіабата

Спред з артишоків

Брезаола, нарізана

Рукола

Оливкова олія

Приготування:

Щоб зробити два сендвічі, розрізаємо цілу чіабату навпіл і кожну половинку — уздовж. Намазуємо кожну скибочку артишоковим спредом. На нижні половинки кладемо по три шматочки брезаоли, а зверху — щедрий шар руколи. Збризкуємо руколу оливковою олією, нею ж змащуємо верхню скибочку хліба й закриваємо сендвіч. Кладемо в гриль і залишаємо доти, доки скоринка на хлібі не стане золотистою.

Моцарела ді буфала з томатами й базиліком
Фото: Кейт Андервуд

Салат "Капрезе" — це, напевно, моя улюблена освіжна страва, особливо влітку. Я не знаю, хто ще любить салати на сніданок, але оскільки я їм досить пізно після пробудження — це для мене найлегший початок дня. До того ж у ній є тваринні білки, жири й вуглеводи, тобто вона цілком збалансована.

Фото: Кейт Андервуд

Тут все дуже просто! Найголовніше в цій страві — це якість продуктів. Саме тому я вибираю моцарелу з буйволового молока — у неї яскравіший смак і кремова консистенція всередині (але не така рідка, як у бурати).

Інгредієнти:

2 томати

1 моцарела ді буфало

Гілочка свіжого базиліку

Оливкова олія

Морська сіль, пластівцями

Свіжомелений чорний перець

Фото: Кейт Андервуд

Приготування:

Ріжемо томати кільцями й викладаємо на блюдо. Посипаємо листям базиліку. Моцарелу розрізаємо так само як і томати, кільцями, і викладаємо зверху на подушку з томатів і базиліку. Поливаємо всі інгредієнти оливковою олією, посипаємо пластівцями солі й перчимо для аромату. Вуаля.

Для прихильників м’яса — можна викласти кілька шматочків прошуто ді парма на томати поруч із моцарелою. Моцарелу в комбінації з прошуто можна їсти нескінченно, тому що ці два продукти добре поєднуються на смак.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.