До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

І краще будь один, ніж разом з ким завгодно: чому приклад самотньої Лінди Євангелісти надихає

"Оскільки я затятий романтик, любителька романтичних фільмів й інколи заздрю закоханим парам, декого може здивувати те, що насправді я велика прихильниця самотнього життя. Особливо якщо є приклади дорослих жінок, які геть не мають часу та бажання мати справу з нерішучими чоловіками", — каже колумністка Vogue Емма Спектер.

Реклама

Я про те життя, яке, судячи з усього, веде топмодель Лінда Євангеліста. Нещодавно вона зізналася в інтерв'ю Sunday Times: "Я більше ні з ким не хочу спати. Я не хочу чути, як хтось сопе поруч".

З інтерв'ю стає ясно, що у Лінди не було побачень після гучної історії з кріоліполізом 2016 року, який, за її словами, спотворив її та залишив "невпізнанною". Особисто я вважаю сміливим, що 58-річна жінка і мати, чий попередній шлюб закінчився розлученням, визнає, що побачення у неї не в пріоритеті. Жінки, які пережили травму та жорстоке поводження на роботі чи у стосунках, рідко мають можливості для відновлення, і я рада чути, що вона вважає за краще задовольнятися поточним станом речей.

Це також нагадує про Вупі Голдберг, яка зізналася, що більше не хоче жити в парі.

У цьому є щось заспокійливе; зрештою, жінки так часто змушені шукати чоловіка, що буває важко зупинитися й запитати себе, чи справді нам цього хочеться.

Перш ніж почалися мої теперішні стосунки, я провела десять років самотньою, але відчайдушно намагалася знайти партнера. Можу засвідчити, я не знала спокою (або, як на те пішло, не зустріла "свою" людину) і не могла насолоджуватися моментами, що характерні для життя на самоті: можливість приготувати на вечерю все що заманеться, завжди обирати на Netflix те, що хочеться, або просто насолоджуватися благословенною тишею перед сном.

Я не намагаюся знецінити подружнє життя (і, для протоколу, маю зазначити, що уві сні хропу я, а не мій партнер), але вважаю, що заява супермоделі про те, що вона не хоче чути, як хтось дихає поруч, є справжнім джерелом натхнення. Я справді вірю: самотність може наповнювати так само, як і стосунки. Це чудовий шанс перепочити від серійних побачень у пошуках партнера. Це дає молодим жінкам нові моделі для наслідування, що надихають.

Текст: Emma Specter
За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.