До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що таке мікрозрада? Відповідь на запитання, що хвилює

"Відтоді як почалися мої теперішні стосунки, я з гордістю можу сказати, що особисто не стикалася з феноменом, відомим як "мікрозрада", — каже колумністка Vogue Емма Спектер. Але що він означає? Де процвітає? Чи все це просто вигадки? Ось вичерпне пояснення теми.

Що таке мікрозрада?

Psychology Today визначає цю тенденцію стосунків як "невеличкі порушення довіри у стосунках, які не переходять у фізичну близкість". Приклади, наведені на сайті, включають залишення обручки вдома під час виходу наодинці або таємні онлайн чати з колишнім партнером. І те, і інше не викликало б у мене ентузіазму, якби так чинив мій партнер. У більш широкому сенсі мікрозраду описують як "поведінку, що змушує когось сумніватися в емоційній або фізичній прихильності партнера".

Реклама

Чому всі знову говорять про феномен мікрозради?

Цей тренд в стосунках (господи, до чого ми дожили — навіть в стосунках існують тренди) привернув увагу, коли зірка "Справжніх домогосподарок з Беверлі-Гіллз" Кайл Річардс вподобала інстаграм-допис про мікрозраду після свого розлучення з чоловіком Маурісіо Уманскі.

Чим мікрозрада відрізняється від звичайної?

Це хитра річ. Здається, цей термін стосується зради, які не ґрунтуються на фізичній близькості з кимось поза вашими стосунками, але ці дії можуть досить сильно відрізнятися. У дописі Річардса в Instagram інфлюенсерка Самеекша Дхоундія визначає мікрозраду як "таємне надсилання комусь повідомлень", "видалення повідомлень", "обговорення свого партнера з іншими", "підтримання контакту з колишніми", "брехня про свої стосунки в Інтернеті чи офлайн", "флірт", "прагнення справити враження на когось, хто не є вашим партнером", "таємна дружба" та "спілкування з кимось, кого ви вважаєте привабливим". Вибачте, але це доволі широкий список!

Крім того, "підтримання контакту з колишніми", що позначається як червоний прапорець, викликає неприємне відчуття. І нагадує про принизливі обмеження, які актор Джона Гілл встановлював для своєї (вже колишньої) дівчини.

Який остаточний вердикт щодо мікрозради?

Термін "мікрозрада" може бути корисним, коли вам важко висловити дивне відчуття, яке ви відчуваєте в результаті дій вашого партнера. Втім, як і будь-яке явище, пов’язане з поп-культурою, він може надмірно драматизувати речі, які стосуються лише вас та вашого партнера. Настільки, що це може погано відбиватися на стосунках. Так, я не лікарка і не експертка із стосунків, але, на мою скромну думку, краще говорити зі своїм партнером (партнерами) про те, що вас турбує, а не про те, про що TikTok каже вам хвилюватися.

Текст: Емма Спектер
За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.