До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Лінда Євангеліста розповіла, як її спотворила б’юті-процедура

Супермодель 90-х Лінда Євангеліста вперше за багато років дала розгорнуте інтерв’ю про те, як на неї вплинула процедура зі спалювання жиру CoolSculpting

"Я ще не закінчила розповідати свою історію, тому й далі ділитимуся досвідом, щоб позбутися сорому, навчитися знову любити себе і, сподіваюся, допомогти іншим у цьому процесі" — таким підписом супроводила Лінда свій допис в інстаграмі. Винос на обкладинці People каже, що топмодель п’ять років приховувала свою історію від громадськості, але більше не має наміру ховатися.

Ексклюзивні кадри, зняті для видання People (саме йому Євангеліста дала ексклюзивне інтерв’ю), демонструють, який нині вигляд має модель після невдалої моделювальної процедури зі зменшення жирового прошарку CoolSculpting. Цей тип спалювання жиру вважається простішим і доступнішим, порівнюючи з ліпосакцією: він заявлений як неінвазивний, ефективний і дістав схвалення FDA.

Реклама

Модель позивається з Zeltiq Aesthetics Inc., компанією, що виробляє апарати для CoolSculptingна, і має намір домогтися відшкодування завданих їй збитків на суму 50 млн доларів. Вона стверджує, що її зовнішність залишилася спотвореною після семи сеансів процедури у 2015—2016 році. Минуло всього три місяці після процедури — і Лінда виявила підозрілі припухлості в зоні підборіддя, стегон, в зоні грудей і пахв. Це саме ті зони, які вона опрацьовувала, сподіваючись зменшити підшкірний жир. Згодом ці зони затверділи, а відтак — втратили чутливість.

Рідкісне ускладнення, якого зазнала Євангеліста, — це парадоксальна жирова гіперплазія, що є надзвичайно рідкісним побічним ефектом кріоліполізу (технічний термін для CoolSculpting), під час процедури якого використовуються низькі температури, щоб назавжди зруйнувати жирові клітини в оброблених зонах і скульптурувати фігуру.

Технологія кріоліполізу, що її розробили гарвардські науковці, дістала схвалення FDA, американського Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів при МОЗ США. Ризик оцінюється в один випадок на 20 000 пацієнтів, у яких розвивається зворотна реакція: жирові клітини несподівано розростаються за два місяці після процедури. Лінді не пощастило потрапити до тих, у кого виникли ускладнення. Водночас про ризики її ніхто не попереджав.

Спершу вона дивувалася й намагалася виправити це самостійно. Дійшло до того, що Лінда відмовлялася від їжі, намагаючись повернути колишню форму. Звісно, про кар’єру тепер не йшлося. Вона стала відлюдницею. Їй довелося пережити навіть дві процедури ліпосакції, але жирова гіперплазія нікуди не зникла. Хвороба завдає їй не тільки моральних страждань — Євангеліста каже, що не впізнає себе в дзеркалі, — а й фізичного болю.

Наприкінці інтерв’ю супермодель зазначає, що вирішила поділитися своєю історією, аби допомогти комусь, хто опинився в схожій ситуації.

Нагадаємо, Лінда Євангеліста, символ 90-х і одна з найуспішніших моделей за всю історію індустрії, була музою Стівена Мейзела, обличчям 700 обкладинок модних видань і рекламних кампаній таких брендів, як Chanel, Yves Saint Laurent, Calvin Klein. "Менш як за десять тисяч доларів я навіть з ліжка не встану" — ця відома фраза належить саме їй. Євангелісті всього 55 років. У цьому віці багато моделей знімаються в кампейнах і виходять на подіуми.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.