До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Туманність Андромеди: що таке місти й навіщо вони потрібні?

Є на полицях косметичних магазинів (і аптек у тому числі) особлива категорія продуктів, які викликають безліч запитань: що це; навіщо це потрібно; як цим користуватися і чи потрібно це врешті-решт моїй шкірі? Саме в таку категорію потрапляють місти лише віддалено вивчені споживачем, немов інша галактика. Vogue.ua розібрався, який їх сенс.

Міст – що це?

Містами називають спеціальні косметичні димки для обличчя, тіла, волосся і аерозолі. Кожен міст складається з води і переліку активних компонентів, які вирішують те чи інше завдання: вони можуть зволожувати, слугувати базою під макіяж або навпаки його закріплювати, захищати від сонячних променів і впливу навколишнього середовища, тонізувати, освіжати, заряджати вітамінами, знімати подразнення і почервоніння, надавати шкірі сяйва, а також – аромат.

Реклама

<b>мисты ив роше</b>

Нова лінія містів для тіла і волосся, Yves Rocher

Міст і термальна (мінеральна) вода – це не одне і те ж. Місти – нове покоління спреїв, більш вдосконалених. Крім води з природних джерел, вони містять ефірні масла, рослинні екстракти, гліцерин, гіалуронову кислоту, антиоксиданти й інший арсенал корисних для шкіри речовин. Так само не варто плутати місти з гідролатами (квітковою або фруктовою водою): гідролат – це просто очищена (артезіанська) вода з ефірними маслами, щоб тонізувати, заспокоїти або зволожити шкіру. Якщо розібратися у відмінностях, все цікавішим і недооціненим здається міст, який поєднав у собі два вищезгадані засоби.

<b>мисты</b>

Як і для чого використовувати міст?

Звичайна історія з використанням таким засобів – на ходу розпорошити на обличчя, коли шкірі некомфортно, і радіти свіжості і зволоженню. Але тут таїться і велика помилка: без будь-яких зволожувальних інгредієнтів в спреї, які скріплюють вологу з шкірою, вода просто випаровується, що робить шкіру ще сухішою, ніж вона була спочатку (що часто відбувається і з термальною водою). Місти ж дійсно дають вологу в середині дня і освіжають обличчя. Але все ж їх головні функції полягають в іншому.

1. Як додаткове зволоження, щоб покращити ефективність базового догляду: після вмивання і перед нанесенням зволожувального крему. Щоб краще зафіксувати і зберегти вологу в обличчі, варто розпорошити міст і не промокати обличчя насухо, нанести на нього свій зволожувальний крем.

2. Щоб досягти сяйної, зволоженої і чарівно пружної, як у немовляти, шкіри. Такого ефекту можна досягти, якщо використовувати міст після кожного етапу догляду та макіяжу: після крему – як базу для тонального; після тонального; при завершенні макіяжу – щоб зафіксувати його.

3. Замість крему, сироватки або зволожувального гелю. Місти досить добре укомплектовані оліями, зволожувальними екстрактами, вітамінами і гіалуроновою кислотою, тому цілком можуть замінити один з етапів догляду. У теплий сезон для деяких міст взагалі може стати універсальним солдатом, який займе місце легкого зволожувального крему у спреї.

4. Як багатофункціональний інструмент в косметичці. Професійні візажисти провертають з містами неймовірні трюки: якщо, наприклад, змішати міст MAC Fix + з пудрою, та перетвориться в тональний крем і ляже на шкіру тонкою порцеляновою вуаллю. Лайфхак: можна обійтися без рідкого сяйного праймера.

5. Прибрати непотрібний матовий ефект макіяжу. Після нанесення тонального крему і пудри риси втрачають виразність, створюють ефект "плоского обличчя". Густа роса міста допоможе макіяжу злитися з шкірою і повернути їй здорову свіжість і сяйво в потрібних зонах.

6. Замість тоніка і як вмивання. В один прекрасний ранок, коли не захочеться возитися зі спонжами і іншим, можна скористатися таким методом. 3 в 1: тонізувати шкіру, заодно вмитися і зволожити її.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.