До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найстильніші зимові фільми

Фільми, дія яких відбувається взимку, мають особливу магію. Їхні головні героїні вміють бути красивими і невимушеними в мороз і снігопад, недбало загортатися у хутро або демонструвати розслаблений apres-ski у найкращому його прояві. Vogue.ua обрав п'ять стильних зимових фільмів, після перегляду яких не закохатися в цю пору року просто неможливо.

"Керол", 2015

Драма "Керол" повертає у Нью-Йорк 1950-х років, а головні ролі у ній грають одні з найбільш харизматичних і стильних акторок сучасності — Руні Мара і Кейт Бланшетт. За сюжетом вони закохані одна в одну, і одяг в історії цих взаємин відіграє не останню роль, він підкреслює відмінності в їхньому соціальному статусі та життєвих історіях. Художниця костюмів "Керол", Сенді Пауелл, черпала натхнення у глянцевих журналах того часу, особливо концентрувалася на колірній гамі, що була популярною у сезоні осінь-зима 1952/1953.

Реклама
Кадр із фільму "Керол", 2015
Кадр із фільму "Керол", 2015

"Шарада", 1963

Романтична детективна історія "Шарада" з Одрі Гепберн знайома навіть тим, хто не дивився цей фільм, адже кадр, на якому головна героїня відпочиває на гірськолижному курорті в образі від Givenchy, облетів увесь світ. Досі деякі шанувальники акторки впевнені, що це документальна світлина, зроблена під час відпустки їхньої улюбленої Гепберн. До слова, масивні окуляри на лижному схилі саме після виходу "Шаради" на екрани стали улюбленим аксесуаром модниць, які не планують встановлювати спортивних рекордів, а просто хочуть мати хороший вигляд.

Одрі Гепберн у фільмі "Шарада", 1963

"Вічне сяйво чистого розуму", 2004

"Вічне сяйво чистого розуму" — один з найбільш зворушливих фільмів за участі комедійного актора Джима Керрі, компанію якому на знімальному майданчику склала не менш талановита Кейт Вінслет. На перший погляд, стилю і зовнішньому вигляду героїв у фільмі абсолютно не приділяли увагу, проте саме ця підкреслена байдужість має дуже сучасний вигляд у контексті модного порядку денного.

Кадр із фільму "Вічне сяйво чистого розуму", 2004
Кадр із фільму "Вічне сяйво чистого розуму", 2004

"Відпустка за обміном", 2006

Романтична комедія "Відпустка за обміном" — чудовий доказ того, що мода циклічна. Дублянка героїні Камерон Діас 2006 року була мрією мільйонів дівчат, але схожі куртки продовжують розбивати модні серця і сьогодні. А якщо переглянути фільм знову і зробити це уважно, то в кадрі можна буде розгледіти вбрання Miu Miu, Balenciaga, Ralph Lauren і Christian Dior.

Кадр із фільму "Відпустка за обміном", 2006
Кадр із фільму "Відпустка за обміном", 2006

"Дім Ґуччі", 2021

Одна з найефектніших сцен фільму "Дім Ґуччі" відбувається на засніженому гірськолижному курорті у Швейцарії, куди головні герої — Мауріціо Ґуччі й Патриція Реджані — приїжджають після проблем з податковою поліцією. У кадрі ми бачимо одразу два кардинально різні образи для перебування на схилі. Героїня Леді Ґаґи — яскраве втілення стилю кінця 1980-х, коли помітний макіяж і великі аксесуари були невіддільною частиною модного образу. Також у кадрі ми бачимо Паолу Франчіні, заради якої Мауріціо Ґуччі незабаром піде з родини. Ця дівчина, навпаки, для катання на лижах вибирає мінімалістичний образ у білому кольорі й доповнює його дублянкою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.