До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 знакових ролей Кайла Маклаклена

Кайл Маклаклен увірвався в кіноіндустрію 1984 року з роллю в науково-фантастичній епопеї Девіда Лінча "Дюна". За роки, що минули, відтоді як Маклаклен зіграв молодого спадкоємця планети Арракіс, у його фільмографії з’явилося чимало знакових робіт. Про найкращі з них — розповідаємо в цьому матеріалі в день 65-ліття актора.

"Дюна", 1984

Кайл Маклахлен в фильме Кайл Маклаклен у фільмі "Дюна", 1984

Перш ніж Тімоті Шаламе зіграв Пола Атрейдеса у фільмі Дені Вільнева 2021 року, ця роль принесла популярність Кайлу Маклаклену. Робота в епічному науково-фантастичному кіно "Дюна" Девіда Лінча стала дебютом Маклаклена в кінематографі. Події стрічки відбуваються в далекому майбутньому й оповідають про конфлікт між шляхетними родинами, які борються за контроль над пустельною планетою Арракіс, де видобувають речовину, критично важливу для космічних подорожей.

Реклама

"Синій оксамит", 1986

Лора Дерн, Изабелла Росселлини и Кайл Маклахлен ЛораДерн, Ізабелла Росселліні та Кайл Маклаклен у фільмі "Синій оксамит", 1986

У культовому фільмі Девіда Лінча "Синій оксамит" Маклаклен грає хлопця, який викриває таємниці маленького містечка, в якому народився і виріс. Він і дочка детектива (Лора Дерн) разом розслідують пригоду й мимоволі стають частиною розпусної сексуальної історії між психопатом (Денніс Гоппер) і лаунж-співачкою (Ізабелла Росселліні).

"Прихований ворог", 1987

Кайл Маклахлен и Майкл Нури в фильме Кайл Маклаклен і Майкл Нурі у фільмі "Прихований ворог", 1987

Маловідомий фільм 1987 року "Прихований ворог" — суміш різних жанрів з елементами горору, бойовика, криміналу, наукової фантастики та трилера. У центрі сюжету — поліційник, який має з’ясувати, чому законослухняні громадяни перетворилися на жорстоких злочинців. Схоже, ця роль безпосередньо вплинула на рішення Девіда Лінча зробити Маклаклена спеціальним агентом ФБР лише кілька років по тому.

"Твін Пікс", 1990—1991, 2017

Кайл Маклахлен в сериале Кайл Маклаклен у серіалі "ТвінПікс"

Легендарна робота Кайла Маклаклена — це роль спеціального агента Дейла Купера в оригінальному телесеріалі "Твін Пікс" Девіда Лінча. У центрі сюжету — смерть дівчини, на ім’я Лора Палмер. Маклаклен грає ексцентричного агента ФБР, який розслідує подію в містечку в штаті Вашингтон. Маклаклен також зіграв агента Купера у фільмі-приквелі до серіалу "Твін Пікс: Вогонь, іди зі мною" 1992-го та у продовженні оригінального телесеріалу у 2017 році. Третій сезон повертається у "Твін Пікс" та оповідає про персонажів майже через тридцять років після виходу перших двох сезонів.

"Дорз", 1991

Вэл Килмер и Кайл Маклахлен в фильме ВелКілмер і Кайл Маклаклен у фільмі "Дорз", 1991

"Дорз" — це біографічний фільм про знаменитий музичний гурт The Doors. Стрічка здебільшого присвячена вокалістові й фронтмену гурту Джиму Моррісону (Вел Кілмер). У картині розповідається про ранні роки життя Моррісона, формування гурту, романтичні стосунки Джима, вживання наркотиків, алкоголізм і його одержимість смертю. Кайл Маклаклен зіграв у стрічці клавішника Рея Манзарека, що був також співзасновником гурту.

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.