До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому не можна пропустити документальний фільм "Леді Гуччі: історія Патриції Реджані"

Гучна кінокартина Рідлі Скотта "Дім Gucci" — не єдине трактування долі спадкоємця модної імперії. Про фатальну жінку, яка змінила хід історії родини Гуччі, Discovery+ зняв документальний фільм під назвою "Леді Гуччі: історія Патриції Реджані". Ми поговорили з виконавчою продюсеркою проєкту Джулією Черуллі, яка зустрічалася з Патрицією Реджані особисто. Як це, спілкуватися з такою ексцентричною особою, та ще й звинуваченою у вбивстві? Яка вона в побуті? Як насправді складалося життя Патриції в ув'язненні? Читайте в ексклюзивному інтерв'ю Vogue UA.

Документальний фільм "Леді Гуччі: історія Патриції Реджані"

Документальний фільм пропонує кілька поглядів на ситуацію. А розвиваються події, як у романі. Щоправда, із поганим кінцем. Патриція зустрічає Мауріціо. Між молодими людьми спалахує сильне почуття. Потім вони, долаючи труднощі, стають на ноги і живуть у розкоші. Проте сімейні сварки через бізнес не лише розхитують Дім Gucci, а й псують стосунки закоханих. Мауріціо їде й кидає Патрицію без пояснень. Розкішній світській левиці несила терпіти таке ставлення, тим більше, що її проміняли на іншу жінку. І лише згодом з'являється божевільна ідея вбивства. А ось хто саме вбив спадкоємця Гуччі й навіщо, залишається загадкою. Ми намагалися з'ясувати це в інтерв'ю.

Реклама
Патриція Реджані, 2020

Джуліє, розкажіть, як проходили зйомки. Скільки часу знадобилося, щоби все організувати? Це було важко?

Зйомки фільму "Леді Гуччі" були тривалими й цікавими, але водночас складними. Ми розпочали роботу над концепцією у вересні 2019 року, а знімальний процес — у червні 2020-го. Найважче було відновити життя Патриції Реджані до вбивства за допомогою архівних документів та спогадів.

Наскільки відкритою була Патріція Реджані? Із нею легко працювалося?

Було очевидним, що Реджані готова відповідати щиро. На наш погляд, після стількох років, проведених у в'язниці, вона хотіла розповісти свою версію події, хоч це й означало згадати болісний момент її життя. Без сумніву, атмосфера довіри дуже сприяла відвертості. А те, що наша команда складалася майже з самих жінок, допомогло порозумітися.

Важко було її про щось запитувати? Зринали заборонені теми?

Звісно, ​​отримати розгорнуті відповіді на деякі запитання було непросто. Спочатку, до прикладу, з нею було складно говорити про Піну Ауріємму. Тільки коли ми сказали, що Піна теж братиме участь у зйомках, Патриція розповіла про неї. Але все одно з деякою часткою відстороненості й обережності.

Патриція Реджані, 2020

З ким ще із наближених до родини Гуччі ви спілкувалися?

Ми зібрали інформацію від деяких далеких родичів Реджані. Хоч вони й не брали участі у зйомках, але надали корисну інформацію, яку ми уважно вивчили. Особливо ту, що стосувалася історії виникнення династії Гуччі.

Що ви хотіли донести своїм фільмом? Як ви гадаєте, вам це вдалося?

Коли ви вирішуєте розповісти історію реального і водночас публічного персонажа, як у нашій ситуації, на вас лягає подвійна відповідальність. Як перед людиною, яку ви представляєте, так і перед аудиторією. Ви не маєте права обманути ні очікування публіки, ні довіру. Історія леді Гуччі відома лише частково. Залишається фактом те, що був суд та вирок, згідно з яким її засудили за організацію вбивства чоловіка — спадкоємця відомого тосканського дому моди Мауріціо Гуччі.

Документальний фільм "Леді Гуччі: історія Патриції Реджані"

Те, чого ми не знали і про що хотіли розповісти у фільмі найбільше, стосувалося особистих переживань Патриції. Як вона зайшла так далеко, що наштовхнуло її на воістину божевільну думку і як бажання помститися перетворилося на план убивства? Як Патриція відреагувала на майже двадцятирічне тюремне ув'язнення і як почала життя з чистого аркуша, вийшовши на волю? Ми знали: щоб відповісти на ці запитання, нам потрібен саме її погляд на події. Ми також знали, що найважче буде дотриматися балансу між гламурною та похмурою стороною її долі. Якщо ми й досягли успіху, виконавши свої зобов'язання, то завдяки бажанню Реджані почати нове життя.

Що спільного між Патрицією Реджані у "Домі Gucci" та Патрицією Реджані у житті й чим вони відрізняються?

Почнемо з відмінностей. "Дім Gucci" і "Леді Гуччі" — два різні продукти. Перший — художній фільм, другий — документальний. Першому, безумовно, притаманно більше свободи для оповіді, а другий має відповідати дійсності. У будь-якому разі, гадаю, це хороші продукти. Вони доповнюють один одного і дають глядачам ширше й повніше уявлення про героїню і її історію. Звісно, мені складно ототожнювати такого відомого персонажа, як Леді Ґаґа, з Патрицією Реджані. Але Леді Ґаґа — прекрасна акторка і чудово впоралася з поставленим завданням.

Як 20 років в'язниці вплинули на Патрицію? Що сама вона розповідає про цей період?

Патриція була унікальною особистістю у сфері високої моди. Гламурною й ексцентричною, з сильним характером і складним життям на тлі багатства й пишноти. Вона відвідувала розкішні місця, такі як будинок у Санкт-Моріці, мала яхту Creole, яку багато хто вважає найкрасивішою у світі. Звісно, перемістившись із цього середовища до в'язниці, вона потрапила в іншу реальність, яку маскувала, продовжуючи вірити, що живе в іншому світі. У документальному фільмі Патриція розповідає, що до неї завжди ставилися по-особливому і що вона почувається Сент-Віктуар (гори у Франції, які охороняються законом. — Прим. ред.).

Що відомо про подругу Патриції Піну, а також про інших співучасників убивства?

Піна Ауріємма і Патриція Реджані розповіли нам дві абсолютно різні історії. Тепер вони колишні подруги, між якими стоять взаємні звинувачення та роки судових слухань. Звісно, найбільше мене вразило те, наскільки міцною була їхня дружба до вбивства, навіть якщо вони бачили її по-різному.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.