До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому Soap Brows захоплюють Instagram

Що таке soap brows і чому вони такі популярні – досліджуємо нове шаленство одержимих красою людей.

Roberto Cavalli

Тонкі брови з високим заокругленим вигином домінували в 90-х і 2000-х. У 2010-х Кара Делевінь, Лілі Коллінз і Емілія Кларк змінили тренд: ввели в моду густі пишні брови. Ті, хто до того вищипував свої, почали відновлювати природні форми.

Реклама
Anteprima

І ось новий термін, нова мода – "мильні брови", що трапляються у всіх уроках макіяжу і постах в Instagram. Але що це насправді означає? Деякі використовують цю фразу для опису зовнішнього вигляду брів, але "мильні брови" описують метод грумінгу. І саме те, про що ви подумали: коли замість гелю для брів використовують мило. Як би дивно це не звучало, багато візажистів віддають перевагу саме йому – через сильну фіксацію, простоту і доступність.

Adeam

Наприклад, шведська візажістка Лінда Галлберг розповідає Allure, що фіксувати брови милом завжди було звичною справою серед візажистів, але бум у соцмережах зробив це мейнстримом. "Тепер, коли пухнасті брови в тренді, мило – найпростіший спосіб надати бровам пристойного вигляду, особливо якщо ваші брови від природи не є густими".

Andrew GN

Майстер з брів Робін Еванс вважає, що сплеск моди на soap brows трапився завдяки пораді візажистки Ріанни, Прісцилли Оно, що стала вірусною. Що стосується техніки, з "мильними бровами" не потрібно гаяти багато часу і зусиль. Треба змочити чисту веретеноподібну кисть (така часто трапляється на зворотному боці олівців для брів). Причому Еванс радить використовувати не воду, а димку-спрей для фіксації макіяжу, – це додатково зафіксує брови. Щіточкою треба зачесати брови вгору, а потім зафіксувати їх милом, яке нанести тонкими шарами.

Ashley Williams

Тим, у кого рідкі або тонкі брови, можливо доведеться додати трохи кольору, щоб вони здавалися більш наповненими, – каже Робін, але уточнює, що чим прозоріший макіяж, тим краще.

Тонкі і середньої густоти волоски краще піддаються "мильному грумінгу". Якщо пофарбувати брови перманентним барвником або хною, результат буде ще яскравішим. "Брови на кінчиках трохи світліші, – каже візажист, – тому, якщо їх пофарбувати, вони виділяються краще". Мораль цієї байки така: кожен може приміряти soap brows, але тривалість та інтенсивність образу залежатимуть від природної ситуації з бровами.

Chalayan

Не будь-яке мило можна застосувати до брів. Головний фактор, що слід врахувати, – гліцерин. Завдяки відносно низькому pH гліцеринового мила ризик роздратування шкіри дорівнюватиме нулю. Лінда Галлберг радить прозоре мило – наприклад, Muji Bath: воно не залишить білуватого нальоту на волосках. Більшість засобів на основі гліцерину – прозорі. Існують і спеціальні мила, призначені для брів – наприклад, West Barn Co.

Soap Brow Kit, West Barn Co

Чому б просто не використовувати звичайний гель для брів? Галлберг каже, що більшість гелів просто не дають потрібного ефекту і тривалої фіксації, і будь-хто, у кого проблеми з бровами, ймовірно з цим погодиться. Косметичний хімік Джинджер Кінг пояснює: "Гелі для волосся – на водній основі. Коли люди пітніють, фіксація слабшає". Тверде мило працює краще, ніж рідке.

Але є у методу і недоліки. Галлберг додає, що колір обличчя і мило – не найвдаліше поєднання: "Якщо ви користуєтеся тональною основою, особливо навколо брів, то коли мило потрапить на шкіру, це матиме дивний вигляд".

Dion Lee

Крім того, Кінг попереджає, що мило може потрапити в очі, якщо спітніє лоб, чи якщо на обличчя потраплять краплі води. А постійне використання мила на бровах може викликати роздратування через високий рівень pH. "Це один з тих трюків, до яких можна вдаватися рідко, а не постійно", – каже Кінг.

За матеріалами Allure.com.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.