До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Піднести завісу: наймодніша стрижка 1990-х повертається

Ромкоми, можливо, не ваш улюблений жанр, але ви напевне знаєте якою на вигляд була зачіска Г’ю Ґранта у фільмі 1999 року "Ноттінг-Гілл". Його легендарна стрижка визначила те, як чоловіки доглядали за волоссям наступні десять років, і, як і все інше з 1990-х, вона знову повернулася в моду.

Що це за стрижка?

Реклама

Цю стрижку зазвичай називають curtain ("завіса"), і, якщо вірити Google Trends, останнім часом нею активно цікавилися. У 90-х для цієї стрижки було характерне густе відросле волосся на маківці в поєднанні з довгим неохайним чубчиком. У 2021 році до нього додають модний фейд, щоб створити крутий, свіжий образ.

Джаред Лето, 1994Леонардо ді Капріо, 1993

Наскільки короткою вона має бути?

Як і в разі з будь-якою іншою стрижкою, перш ніж вибирати довжину, важливо пам’ятати про те, як ви плануєте її укладати. Якщо знаєте, що хочете більше об’єму, завжди залишайте волосся трохи довшим. Але варіант Ґранта — не єдиний спосіб носити цю стрижку. Вона також матиме непоганий вигляд з трохи коротшим волоссям і навіть з довшим і менш укладеним, як носив молодий Джаред Лето.

Джаред Лето, 1994Джаред Лето, 1994

Про що варто попросити свого перукаря?

Завжди починайте з референсів і знаходьте фото когось зі схожими рисами обличчя й такою ж текстурою волосся. У різних людей різне волосся, і буває, що вподобана зачіска не завжди відповідає структурі й типу вашого волосся. Також пам’ятайте, що модель на знімку може мати укладку, тому не забудьте поговорити з перукарем і дізнатися, як правильно доглядати за стрижкою і які продукти для волосся ліпше використовувати.

Дэвид Бекхэм, 1999Девід Бекхем, 1999

Як укладати волосся?

Немає правильного чи неправильного способу, але якщо прагнете домогтися класичної форми, вам знадобляться певні інструменти, зокрема, кругла щітка й фен. І це простіше, ніж здається! Просто намотайте волосся на щітку й потягніть угору, поки сушите феном, відтак розчешіть, щоб надати об’єму. Якщо ж хочете більш текстуровану укладку, купіть високоякісний засіб, що забезпечити довгому волоссю достатню фіксацію й текстуру. Зрештою, це не та стрижка, що має бути ідеального вигляду.

За матеріалами gq.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.