До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Барак Обама — про успіх, досягнення цілей і політику

Від виступу на Національному з’їзді Демократичної партії у 2004 році до його прощального звернення як президента США у 2017-му — Барак Обама підкорив світ своїми словами. Проголошений як один з найвидатніших ораторів у сучасній історії, у своїх промовах Обама порушував різні теми, міркуючи з приводу політики, досягнення цілей, людяності й любові. Одні з найкращих висловлювань 44-го президента США ми зібрали в цьому матеріалі.

Барак Обама во время инаугурации Дональда Трампа, 2017Барак Обама під час інавгурації Дональда Трампа 2017
  • Зміни не настануть, якщо ми сподіватимемося на чиюсь допомогу або чекатимемо слушного моменту. Чекати потрібно тільки самих себе. Ми самі і є ті зміни, які нам потрібні.
  • Майбутнє винагороджує тих, хто править своє. Я не маю часу шкодувати себе чи скаржитися. Я обставатиму за своїм.
  • Жодна країна не повинна відмовляти людям у праві на свободу слова або свободу віросповідання. Також жодна країна не повинна позбавляти людей їхніх прав через тих, кого вони люблять.
Президент Обама возвращается в Белый дом, 2015Президент Обама повертається в Білий дім, 2015
  • Надія — основа нашої нації, віра в те, що доля не випадає нам, а ми самі її творимо — усі ті люди, які не задовольняються тим світом, у якому живуть, а наважуються зробити його таким, яким він має бути.
  • Якщо Ви йдете правильним шляхом і триматиметеся його й надалі, то в кінцевому підсумку досягнете успіху.
  • Ви не можете дозволити своїм невдачам визначати вас. Ви маєте дозволити своїм невдачам навчати вас.
  • Зміни відбуваються тому, що звичайні люди роблять надзвичайні речі.
  • Ми зміни, на які ми очікували.
Барак Обама, 2005
  • Найбільша проблема, з якою стикається сучасна молодь, — брак терпіння. З одного боку, це — ваша сильна сторона, адже так ви змінюєте світ на краще. Але з іншого, ви будете дуже розчаровані, якщо ці зміни не настануть відразу й ви захочете здатися. У цьому разі все, що вам потрібно, — це не опускати руки й зробити висновки зі своїх невдач. Те ж саме стосується й успіху.
  • Я занадто публічний. Порівнюючи зі мною, Періс Гілтон — просто монахиня-самітниця.
  • Політика тоді стає кращою, коли ми дотримуємо правил пристойності, а не культивуємо в собі страх. Політика тоді стає кращою, коли ми не демонізуємо одне одного, коли говоримо про проблеми й цінності, принципи й факти, а не намагаємося вколоти й перекласти вину на кого завгодно.
Президент Барак Обама во время кампании в поддержку Хиллари Клинтон в Огайо, 2016Президент Барак Обама під час кампанії на підтримку Гілларі Клінтон в Огайо, 2016
  • Люди часто схильні звинувачувати політиків у тому, що зміни не працюють, але я завжди кажу, що ви отримуєте політиків, на яких заслуговуєте. Якщо ви не голосуєте й не звертаєте уваги на життя держави, то отримаєте керівництво, яке ніколи не дбатиме про ваші інтереси.
  • Коли ви підкоряєте своє життя тільки тому, щоб зрубати трохи більше грошей, це показує певну вбогість амбіцій.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.