До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Баїнгдиректорка київського ЦУМу Ольга Чайка — про головні покупки осені, українські бренди та книги

До старту кожного модного сезону команда київського ЦУМу готується особливо трепетно та відповідально, додаючи в портфель нові бренди, підсилюючи певні категорії товарів і поліпшуючи купівельний досвід своїх гостей. А чого сподіватися їм в головному універмазі країни цієї осені, нам розповіла його баїнгдиректорка Ольга Чайка.

Ольга Чайка
Джемпер, джинси, все — Victoria Beckham; сережки, JW Anderson
Про новий сезон

ЦУМ — це цілий світ, який ніколи не спить, і щодня його гостями стає величезна кількість дуже різних людей, що дає нам по-справжньому широке поле для творчості. Завдяки цьому ми завжди можемо пробувати щось нове, привозити в Україну раніше невідомі марки або, навпаки, підсилювати портфель іменами, про які не треба розповідати багато. Головне, що об’єднує всіх наших клієнтів — вони вимогливі й fashion-орієнтовані, тому в новому сезоні ми підготували для них правильний симбіоз сезонних трендів і великих брендів, які на ринку десятки років.

Реклама
ЦУМ

Цієї осені наша головна ініціатива — створення окремої трикотажної зони, у якій справді зібрано речі поза часом. Ми особливо ретельно вибирали її учасників, звертаючи увагу на правильне поєднання якості, дизайну й ціни. Якірними брендами стали улюблені марки багатьох модників — Extreme Cashmere, легендарні Sonia Rykiel, які повернулися до своєї яскравої й упізнаваної айдентики, і шведські мінімалісти Lisa Yang. Цього сезону ми взагалі багато уваги надаємо саме трикотажу, популярність якого за час пандемії істотно зросла — він також представлений на поверсі з українськими брендами і йому присвячена наша вереснева колаборація з брендом T.Mosca. Нам важливо, щоб саме в ЦУМі клієнт знайшов усе, що йому потрібно в цій категорії, тому зібрали разом марки з дуже різним обличчям, але об’єднані головним — бездоганною якістю.

Про нові бренди

Як я вже казала раніше — цього сезону ми орієнтуємося на мікс трендових речей і позачасової класики, яку найчастіше створюють саме бренди з давньою історією або впізнаваною естетикою. Однією з ключових наших прем’єр цієї осені став популярний бренд Stella McCartney — зараз у ЦУМі представлена ​​його аксесуарна лінійка (взуття і сумки), а також унісекс-колекція. Ще один бренд, про який не треба багато говорити — MARNI. Працювати почали ми минулої весни, а нині розширюємо його присутність — ця марка в Україні має багато відданих шанувальників. Не менш популярний і Giuseppe Zanotti — це італійське взуття ми давно хотіли бачити в ЦУМі й наші гості відреагували на його появу з великим ентузіазмом. До того ж воно однаково популярне як серед чоловіків, так і жінок.

Блуза, джинси, все — Victoria Beckham; ботильйони, Stella McCartney

Ще одна гучна прем’єра — Marine Serre. Світову популярність ця французька марка здобула після кліпу Бейонсе, яка мала просто розкішний вигляд у їхньому обтислому комбінезоні з півмісяцями. Однак прогресивні модники, які уважно стежать за Тижнем моди в Парижі, відзначили для себе цей бренд ще кілька сезонів тому. До того ж у ЦУМ ми привезли не тільки лінійку з їхніми впізнаваними принтами, а й показали всю різноманітність Marine Serre. Окремо хочеться сказати про їхній sustainable-складник — марка активно працює з переробленими матеріалами, а також з власними архівами. Ще одна важлива новинка для ЦУМу в сезоні осінь-зима 2021/22 — італійський бренд Eleventy, який часто називають втіленням сучасної елегантності. Можу запевнити, кожна річ Eleventy слугуватиме вам справді довго. У нас представлена ​​як жіноча колекція бренду, так і чоловіча.

Ми активно розширюємо й присутність нішевих брендів у ЦУМі. Тут мені хочеться окремо подякувати клієнтам, які готові до експериментів і довіряють нашому вибору. Цієї осені ви побачите ще більше грузинських марок — до Mach&Mach приєднаються ANOUKI й аксесуарний бренд Natia & Lako.

Про чоловічий асортимент

Бренд-портфель чоловічого поверху ми подвоїли й модернізували сам простір, зробивши його ще зручнішим для гостей. З найочікуваніших новинок — чоловіча лінійка Isabel Marant, Neil Barrett і BAPE. Активно розвивається і streetwear-напрям — для нього виокремлено простір у центрі поверху. Тут ми готові тішити такими новими марками, як 424 і BEL-AIR.

Shop-in-shop Eleventy

Не забуваємо ми й про чоловічу класику, яка представлена ​​насамперед італійськими й французькими брендами. Раджу звернути увагу на такі імена, як Lemaire, Cortigiani та Tagliatore. У їхніх колекціях можна знайти і бездоганний верхній одяг, і ідеально скроєні костюми, і повсякденний кашемір, і широкий вибір аксесуарів — від краваток до шовкових хусток.

Про українські бренди

Співпраця з українськими брендами — наша гордість. Ми щасливі якнайбільше представляти їх у ЦУМі й показувати їхні колекції широкому колу наших гостей, серед яких чимало іноземних туристів. До того ж щороку ми подвоюємо товарообіг локальних марок. Тут ми також намагаємося тримати баланс, поєднуючи разом як уже відомі бренди, так і молоді. Серед лідерів продажів у нас Frolov, Jul, Sleeper, KSENIASCHNAIDER, Ruslan Baginskiy, Guzema Jewelry, Anna October. До кінця року в нас буде ще кілька великих колаборацій з українськими марками, які спеціально для нас створюють капсульні колекції. Виходитимуть вони щомісяця.

Про зміни вподобань клієнтів

Клієнти купують усе — є шанувальники святкових образів, а є прихильники зручного кежуалу. Саме тому ми не стали весь наш асортимент підпорядковувати лише потягу до комфорту й домашнього затишку. Наприклад, один з лідерів продажів — бренд вечірнього взуття SJP, що його заснувала актриса Сара Джесіка Паркер. Приємно, що дівчата вибирають марку не тільки через гучне ім’я та асоціації з образом Керрі Бредшоу, а й через якість самого взуття.

Про найголовніші речі сезону

Сучасну моду я люблю за те, що вона дарує повну свободу. Сьогодні справді можна носити все — головне, щоб одяг подобався саме вам. Тільки тоді ми можемо почуватися розслаблено й комфортно. Мої особисті фаворити цієї осені: яскраві кольори, трикотаж, перероблений денім і сексапільні 1990-ті з їхньою легкістю й прозорістю, але якби мені треба було вибрати тільки п’ять речей — це були б сумка Stella McCartney, бездоганний трикотаж Lisa Yang, сукня на щодень Victoria Beckham, туфлі на шпильці Jimmy Choo й дублянка Anne Vest.

Сукня, No21; туфлі, JW Anderson; браслет, Bimba Y Lola
Про туристичний потік

Київ — це місто, основна купівельна спроможність якого ґрунтується на місцевих жителях. І як показав досвід останніх 18 місяців, під час яких ми всі набагато менше стали подорожувати — купівельний потенціал внутрішнього ринку в нас справді великий, а на кожен товар є свій покупець. Однак цього літа свою лепту додали й туристи з арабських країн, які масово приїжджали до нас із червня по серпень. Завдяки їм відбулося пожвавлення в групі з ошатними сукнями. Наприклад, збільшився продаж британського бренду Needle&Thread, відомого своїми ультражіночними вбраннями зі щедрою вишивкою, блискучим декором і аплікаціями. В іншому ж їхні смаки дуже збігаються з уподобаннями українських клієнтів ЦУМу — популярні аксесуари відомих брендів, трикотаж і зручне взуття.

Про подарунки й не тільки

Окрема моя любов — це п’ятий поверх, на якому ми зібрали товари категорії Home&Gifts. Тут усе ще перебуває в стадії активної трансформації й постійно змінюється, але щодня ​​наш асортимент стає дедалі різноманітнішим і цікавішим — свічки, поляроїди, багажі, колонки, посуд і, природно, книги. У цьому відділі час для мене зупиняється — можу годинами розглядати книжки видавництв Assouline, teNeues і TASCHEN.

Светр, No21; штани, PSWL; ботильйони, Stella McCartney; кольє, Isabel Marant
Про життя в карантин

Останні півтора року стали справжнім викликом для всього ритейлу, але я щаслива, що команда ЦУМу дуже швидко мобілізувалася й змогла адаптуватися до нових реалій. Передусім ми зосередилися на онлайновому продажі, завдяки чому вийшли за межі семи поверхів і розширили присутність в інших містах України.

Click & Collect

Також у розпал карантину ми започаткували послугу Click&Collect, яка дає змогу заздалегідь вибрати всі вподобані речі онлайн, а потім приміряти їх у комфортній зоні на другому поверсі універмагу. Цікаво, що із закінченням усіх карантинних обмежень Click&Collect не втратила своєї актуальності, адже ця послуга справді допомагає заощаджувати час.

<b>ЧАЙКА_ФОТО</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.