До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Костюм незвичайного крою — головна покупка цієї осені

Мода — це дзеркало культури й соціуму. Занепокоєння й невизначеність, у яких жив увесь світ у 2020 році, відбилися в останніх колекціях дизайнерів. У Moschino сукні були вивернені навиворіт, у Marni нитки драпувалися з відкритих швів, а в Dunhill і Boramy Viguier виставили напоказ кравецьке марковання. Всі ці деталі натякають на деконструктивізм — або la mode destroy, як його назвала французька преса, — який Мартін Маржела і його колеги популяризували наприкінці 80-х — початку 90-х років XX сторіччя.

Alexander McQueen осень-зима 2021/2022Alexander McQueen осінь-зима 2021/2022

Одним з головних об’єктів сучасного деконструктивізму в моді стали класичні костюми. Дизайнери всіляко перекроюють і видозмінюють їх: роблять розрізи на рукавах і штанинах, додають деталі, деформують жакети, вкорочують штани. Способів створити деконструйований костюм — безліч, і модні бренди це наочно демонструють.

Реклама
Ottolinger осень-зима 2021/2022Ottolinger осінь-зима 2021/2022

Візьмімо українську марку Bettter, яку заснувала стилістка Юлія Пеліпас. Бренд продає вінтажні чоловічі костюми, адаптовані під жіночі розміри. Класичні штани, піджаки й сорочки — головні герої дропів бренду. У колекціях Bettter вони можуть з’явитися як у звичному для всіх вигляді, так і з оригінальними штрихами.

bettterBettter

Окрім Bettter, деконструйовані костюми в Україні можна знайти в Oversized Studio, що її створила Ольга Бончева. Усі позиції бренду також створені з чоловічих вінтажних костюмів, піджаків, штанів і сорочок. У своєму ательє бренд інтерпретує вихідну річ на сучасний манір, перекроюючи й представляючи несподівані рішення.

Oversized StudioOversized Studio

Багато як молодих, так і знаменитих брендів удаються до деконструкції. Bode виробляє незвичайні костюми зі старих тканин. Marine Serre представляє свої фірмові "регенеровані" жакети й штани. У Maison Margiela не відмовлялися від деконструктивізму впродовж багатьох років. І це лише деякі — список експериментаторів з кроєм постійно поповнюється.

Dion Lee осень-зима 2021/2022Dion Lee осінь-зима 2021/2022

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.