До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 модних виставок, які не можна проґавити цієї осені

Після локдауну світ дуже скучив за живими подіями — модними показами, концертами й виставками. Цієї осені в Європі нас чекає безліч цікавих модних подій: кураторська виставка Клаудії Шиффер у Німеччині, масштабний проєкт Мартіна Маржели в Парижі й відкриття музею моди в Антверпені.

E/MOTION. Fashion in Transition

У Музеї моди Антверпена з 4 вересня 2021 по 23 січня 2022

Реклама

Музей моди в Антверпені відкривається після масштабної реконструкції — виставкою, присвяченою моді в перехідний період. "E/MOTION. Fashion in Transition" охоплює останні 30 років розвитку індустрії й порушує питання про те, як може трансформуватися мода і яку роль відіграватимуть дизайнери. На виставці представлені роботи Гельмута Ланга, Вальтера Ван Бейрендонка, Александра Макквіна, Мартіна Маржели, Хуссейна Чалаяна, Джона Гальяно, Рафа Сімонса, Фібі Файло.

Мартін Маржела

З 20 жовтня у Фонді Lafayette Anticipations у Парижі

Мартін Маржела завжди був художником і саме тому куратори паризького Lafayette Anticipations запропонували йому провести виставку не як дизайнеру моди, а як художникові. Маржела перетворив увесь простір музею, повністю переробивши його, і на виставці вперше публічно представлено понад сорок його робіт: інсталяції, скульптури, колажі, картини та фільми. Центральна тема виставки — трансформація, у галузі якої Маржела-дизайнер працює останні 25 років.

"Квітучі сакури" Демієна Герста

У фонді сучасного мистецтва Cartier до 2 січня 2022 року

"Квітучі гілки сакури — це краса, життя і смерть. Вони екстремальні, дещо позбавлені смаку та розповідають про те, що я нарешті облишу ідеї мінімалізму", — так описує свій новий проєкт Демієн Герст, один з найвідоміших художників у світі. Робота над проєктом тривала три роки, а тепер Герст показує у Фонді 30 масштабних полотен. Cherry Blossoms — перша музейна виставка Герста у Франції. На виставці глядач бачить монументальні полотна, суцільно вкриті густими яскравими фарбами.

In America: A Lexicon of Fashion

У Метрополітен-музеї з 18 вересня 2021 по 5 вересня 2022

Нова виставка в Інституті костюма присвячена американській моді. Вона досліджує сучасний словник американського стилю, акцентує на виразних якостях одягу, а також проаналізує зв’язок моди з питаннями рівності, різноманіття й відкритості. У стінах Інституту костюма буде споруджено вигаданий американський будинок з прозорими стінами. Зразки моди XX і XXI століть заповнять інтер’єри, уособлюючи звичаї та поведінку уявних мешканців.

Тьєррі Мюглер

З 30 вересня по 24 квітня в Музеї декоративного мистецтва Парижа

Однією з найкращих виставок цієї осені напевне стане ретроспектива кутюрних образів Thierry Mugler. До експозиції Thierry Mugler, Couturissime ввійдуть 150 образів, що їх створив дизайнер з 1977 по 2014 роки. Також Мюглер надасть для виставки речі з особистого архіву — ескізи, зразки й безліч архівних знімків, авторами яких є такі легендарні фотографи, як Гельмут Ньютон і Гі Бурден.

Fashion Photography From The 1990s. Кураторська виставка Клаудії Шиффер

З 15 вересня 2021 року по 9 червня 2022 Kunstpalast, Дюссельдорф

Супермодель Клаудіа Шиффер пропонує відвідувачам Kunstpalast подорож індустрією моди 1990-х. На своїй першій кураторській виставці Шиффер зібрала знімки легендарних модних фотографів, дизайнерів, редакторів і супермоделей, енергія і бачення яких, як і її власне, сформували модне десятиліття. На виставці буде представлено 120 об’єктів — це світлини та відео, зокрема й з особистого архіву Шиффер, рекламні кампейни й рідкісні екземпляри модних журналів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.