До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головні кольори в колекціях осінь-зима 2021/2022

Аналізуючи найпопулярніші кольори в колекціях осінь-зима 2021/2022, можна дійти певного висновку: яскраві відтінки та звична втіха від одягання повертаються на подіуми з новою силою — і це не суперечить потребі в комфорті.

Червоний
Jacquemus
Erdem
Burberry

Його наявність більш ніж помітна в багатьох брендів, серед яких Erdem, Burberry, Jacquemus, Molly Goddard, Carolina Herrera, Oscar de la Renta, Isabel Marant і Michael Kors Collection. М’яких півтонів майже не було (наприклад, бордового або винного), а панівний образ — red total look.

Реклама
Жовтий
Versace
Jil Sander
Max Mara

Згідно з книжкою "Психологія кольору: як кольори впливають на почуття й логіку" (Єва Геллер, 2007) — це "найсуперечливіший колір", оскільки він означає ревнощі й брехню, а також оптимізм і зрілість. І хоча влітку знайти його легше, ніж узимку, Jil Sander, Max Mara, Versace, Prada і Marc Jacobs — лише деякі з брендів, що вирішили не зважати на неписані правила пір року, щоб подарувати трохи сонця в холодні місяці.

Бузковий
Chanel
Givenchy
Balmain

Якщо є колір, який визначає 2021 рік принаймні через призму подіумних шоу, то це саме бузковий. Він переважав у весняно-літніх колекціях і швидко став синонімом легкості й жіночності. Не дивно, що і в осінньо-зимовий сезон колір залишиться актуальним. Крім того, бузковий легко вписується в різні стилі, як-от мінімалізм Jil Sander, сексуальність Gucci, Givenchy і Nº21, або стиль нової леді Chanel і Balmain.

Фуксія
Marc Jacobs
Sacai
Saint Laurent

Рожевий колір часто наявний у базових палітрах багатьох гардеробів. І хоча цієї осені м’якіші версії (наприклад, відтінок baby pink) так само демонстрували на подіумах, переможцем у грі віральності стала фуксія. Найяскравішу і найнасиченішу версію рожевого кольору бренди пропонують римувати з чорним, як у Saint Laurent, або носити total look, як у Chanel. А дует, який не залишить нікого байдужим, — це червоний і рожевий, як у в Jacquemus і Sacai.

Срібло
Chanel
Celine
Michael Kors Collection

Сказати, що це один з трендових кольорів сезону, буде применшенням: срібло з’явилося на подіумах у такій великій кількості й форматах, що важко його не помітити. Срібло знайшло своє втілення в багатстві блискучих тканин. Вечірні сукні можна побачити в колекціях Michael Kors Collection, Paco Rabanne, Burberry і Dsquared2. Balmain зробили ставку на срібний комплект, а Chanel — на приталений комбінезон.

Золото
Giambattista Valli
Versace
Saint Laurent

Сукня з довгими рукавами, як у колекціях Michael Kors Collection і Giambattista Valli, обтислі боді й укорочені жакети, як у Saint Laurent, і мінісукні в стилі ретро від Versace — золото проникло в усі елементи осіннього гардероба. І навіть у вироби, які спершу вважали суто повсякденним одягом, як у разі із золотистими плащами з колекції Chanel і Michael Kors Collection або сорочкою Balmain.

Нейтральні відтінки
Emilia Wickstead
Khaite
Erdem

Осінньо-зимового сезону нейтральні відтінки були представлені у вигляді перлинно-сірого, кремового, екрю, бежевого й деяких відтінків сірого. Ці м’які кольори тісно пов’язані з елегантністю, комфортом і практичністю. До того ж вони легко адаптуються майже до будь-якої естетики. Надихатися радимо колекціями Balmain, Emilia Wickstead, Saint Laurent, Erdem і Khaite.

Текст: María José Pérez Méndez

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.