До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 речей, яких варто позбутися цієї весни

Як кажуть: новий сезон — нове життя, а отже час змінити зимовий одяг на полицях у гардеробних на весняні образи. Природно, що частина речей з минулого сезону залишиться як база, але потрібно пам’ятати ще й про трендові новинки, якими дуже хочеться освіжити гардероб. Vogue.ua зібрав 7 модних речей, які варто придбати в сезоні весна-літо 2021, і для балансу — стільки ж речей, які нині не актуальні.

Victoria Beckham

Придбати: топ з тонкими шлейками

Прибрати: топ з підплечниками

Топи з підплечниками стали гітом минулого літа. Модниці вдягали модні футболки зі збільшеною лінією плеча в парі з джинсами, шкіряними шортами й розслабленими штанами як повсякденний одяг. Однак у сезоні весна-літо 2021 ефектний мікротренд замінили нові рішення. Дизайнери звернулися до мінімалістичних шлейок, тонких бретельок і витончених ремінців, прикрашаючи ними топи, футболки й сорочки. Jacquemus показали серію вкорочених бавовняних сорочок з тонкими шлейками навколо талії, Dion Lee запропонували трикотажні топи, які можна носити в парі з брючними костюмами, а Givenchy зробили ставку на напівпрозорі топи з органзи.

Реклама
Jacquemus
Dion Lee
Givenchy

Придбати: бомбер вільного крою

Прибрати: бомбер по фігурі

Цієї весни бомбери стали головною покупкою сезону. Головний плюс курток вільного крою з накладними кишенями й гумкою на манжетах і талії полягає в їхній універсальності. Бомбери легко вписати як у спортивний стиль, так і доповнити ними діловий образ. Є лише одне правило цього сезону — вибирайте куртку вільного крою або купуйте бомбер на кілька розмірів більший. Louis Vuitton у колекції весна-літо 2021 наочно продемонстрували, як носити бомбер маскулінного крою з напрасованими штанами й туфлями, Celine оспівали модель з ошатного атласу, а Lacoste подружили спідницю в стилі препі зі спортивною курткою в найкращих традиціях форми американських студентів.

Louis Vuitton
Celine
Lacoste

Придбати: сукню з бічними розрізами

Прибрати: сукню з глибоким декольте

Сукні з розрізами з боків стають дедалі популярнішими цієї весни. Якщо раніше дизайнери експериментували з глибиною декольте, віддаючи данину поваги 1980-м, то тепер настав час несподіваних вирізів у зоні талії. Найкращу сукню на щодень показали Fendi — бренд представив трикотажний образ з фігурними вирізами, що оголюють косі м’язи преса. Тим часом David Koma і Gabriela Hearst зробили ставку на вечірні образи: зухвале міні на тонких шлейках з вирізом, усипаним кристалами, та елегантна біла сукня з вирізами, прикрашеними морським декором.

Fendi
David Koma
Gabriela Hearst

Придбати: сумку-хобо

Прибрати: напівпрозору сумку

Ностальгія за 2000-ми цієї весни особливо відчутна. Дизайнери почали створювати практичні й об’ємні сумки-хобо, до яких точно вміститься все потрібне. М’які сумки у формі півмісяця з короткою ручкою, яка найчастіше продовжує аксесуар, являють собою базову модель на щодень. Крім культової сумки Деніела Лі BV Jodie, цієї весни є ще кілька знакових сумок-хобо, які точно припадуть до смаку модницям. Наші лідери представлені в колекціях Valentino, Staud, Tod's і Coach.

Valentino
Tod's
Coach
Staud

Придбати: речі яскраво-зеленого кольору

Прибрати: речі фіолетового відтінку

Одним з головних відтінків сезону весна-літо 2021 за версією Інституту кольору Pantone є насичений зелений. Колір літньої трави з’явився в колекціях багатьох брендів як монохромний образ або акцентна деталь. Victoria Beckham вирішили освіжити колекцію за допомогою яскраво-зеленого тренча, Elie Saab запропонували ошатний комбінезон для вечірнього виходу, а Versace показали комбо з кількох яскравих відтінків для сміливих дівчат — бренд скомбінував зелений жакет із заходом, помаранчеві мінішорти, жовту сумку й блакитні босоніжки.

Victoria Beckham
Elie Saab
Versace

Придбати: широкі джинси

Прибрати: джинси-скіні

З року в рік дизайнери експериментують з фасонами й відтінками джинсів. Якщо минулої весни наймоднішими парами вважали джинси-slouchy, то нового сезону пальму першості посіли широкі моделі. Chloe показали блакитні вільні джинси, які не обмежуватимуть рухів і легко впишуться в повсякденний гардероб, Jacquemus представили персиковий варіант до підлоги із завищеною лінією талії, завдяки якому створюється "ефект нескінченних ніг", а Christian Dior пограли з кількома відтінками деніму, пропонуючи широкі джинси в стилі печворк.

Chloe
Jacquemus
Christian Dior

Придбати: панаму

Прибрати: капелюха із широкими крисами

Крім бейсболок, які заполонили Instagram-сторінки модних блогерів, цієї весни також актуальні панами. Стильний головний убір не тільки захистить від яскравого сонця, а й надасть модного вигляду весняному образу. І байдуже, де ви перебуваєте: на відпочинку біля моря чи прямуєте у справах до міста, панама завершить будь-який ансамбль. Доречний варіант на щодень можна вибрати в колекції Celine, яка в Еді Слімана вийшла цього разу максимально функціональна й практична. За спортивним аксесуаром — пряма дорога до Iceberg, а романтичний плетений варіант для морських подорожей, який прийшов на зміну капелюхам із широкими крисами, можна пошукати в Etro.

Celine
Iceberg
Etro

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.