До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими джинсами сезону весна-літо 2021

Джинси — незамінний і базовий елемент гардероба, який має бути в кожної модниці. З моменту появи першої моделі минуло вже майже 150 років, однак самі джинси стали популярними в жіночому гардеробі лише в 1950-х. Відтоді денім не виходить з моди, змінюються лише фасони, відтінки й цупкість тканини. Цього року пропонуємо особливо придивитися до широких джинсів і моделей у стилі печворк. Також як і раніше в тренді джинси з контрастними підкотами, моделі в стилі 1970-х, яскравий денім і нестандартний крій. Vogue.ua зібрав наймодніші джинси в колекціях брендів весна-літо 2021.

Celine
Широкі

Нового сезону весна-літо 2021 у тренді розслаблені силуети й невимушені фасони. Ця тенденція не обійшла й деніму. У центрі уваги опинилися широкі джинси, які прикрасили колекції багатьох брендів. Chloe показали екстраоб’ємні джинси темно-синього кольору, Jacquemus зробили ставку на приглушено кораловий відтінок і завищену посадку, а Christian Dior продемонстрували вільні джинси в парі з подовженими сорочками.

Реклама
Chloe
Jacquemus
Christian Dior
Печворк

Клаптевий тренд актуальний і цієї весни. Дизайнери пропонують вибирати джинси, що складаються з кількох відтінків деніму або принтованих і однотонних фрагментів різних тканин. Найяскравішим прикладом деніму в стилі печворк стали джинси з колекції Dolce & Gabbana — творчий дует Стефано Габанни й Домініко Дольче показав колекцію, побудовану на поєднаннях різних фактур і відтінків тканин, де головним елементом стали джинси. Щоб не перевантажувати образу, такі джинси найкраще поєднувати з лаконічними білими футболками. На класичніші моделі джинсів з використанням кількох відтінків деніму можна натрапити в Christian Dior і Victoria Beckham.

Dolca & Gabbana
Christian Dior
Victoria Beckham
Джинси кльош

Джинси кльош упевнено тримаються серед модних трендів весна-літо 2021. Цього сезону дизайнери показали вузькі моделі, розкльошені від коліна й подібні до культових силуетів 1970-х. Bottega Veneta прикрасили джинси стразовим декором, Sacai представили утилітарний денім з помітним переднім швом, а Sandro хаотично розкидали по джинсах вінтажного крою металеві заклепки.

Bottega Veneta
Sacai
Sandro
З контрастними підкотами

Якщо минулого сезону осінь-зима 2020/2021 дизайнери пропонували вкорочені джинси з підкотами, то нового сезону цей тренд набув нового прочитання — тепер варто віддати перевагу довгим моделям з ультраширокими й контрастними підкотами. Streetstyle-зірки головних столиць моди вже почали купувати популярні джинси й показувати, як їх можна носити вже тепер. Пропонуємо надихнутися образами дівчат і поглянути на джинси з контрастними підкотами в колекціях Brandon Maxwell і We11done.

Brandon Maxwell
We11done
Прямі

Серед широкого розмаїття джинсів не варто забувати про класичні прямі моделі, які цієї весни не менш актуальні. Джинси прямого крою найпростіше вписати в повсякденний гардероб, адже вони легко поєднуються з будь-якими речами. Їх можна надіти в парі із сорочкою й жакетом за прикладом Celine, обіграти за допомогою романтичної блузи зі шлярками й лодочок, як це роблять Valentino, або скласти стильні ансамблі за допомогою в’язаного бралета й подовженого кардигана, надихнувшись образом з колекції Paco Rabanne.

Paco Rabanne
Celine
Valentino
Незвичний крій

Для дівчат, які обожнюють сміливі експерименти, дизайнери підготували щось небанальне цієї весни. Крім сексуальних суконь з відкритою спиною, під модний приціл потрапили джинси незвичних фасонів і з глибокими вирізами. Burberry показали джинси комбінованого крою, а Y/Project запропонували джинси з трикутним зухвалим вирізом спереду.

Burberry
Y/Project
Кольоровий денім

Традиційно, серед весняно-літніх колекцій брендів трапляються зразки кольорового деніму — від пастельних рішень до яскравих відтінків. Цей сезон не став винятком. Chanel оспівали широкі рожеві джинси, Alberta Ferretti показали фісташково-зелені джинси з візерунками tie-dye, а Isabel Marant — моделі на підтяжках з яскраво-синього деніму.

Chanel
Alberta Ferretti
Isabel Marant

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.