До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Streetstyle: велике повернення чайних суконь

Чайна сукня — річ з дуже довгою і цікавою історією попри свій кокетливий зовнішній вигляд. Сьогодні їх обожнюють герцогиня Кембриджська та зірки Instagram, а першими приміряли британські аристократки ще в середині XIX століття. Серед українських брендів ідеальні чайні сукні — романтичні та ніжні — створює дизайнерка Лілія Пустовіт, яка щосезону експериментує з їхнім дизайном, колірними рішеннями та принтами, водночас зберігаючи потрібний настрій. Спеціально для vogue.ua фотограф Євген Коваленко і стилістка Соня Солтес на прикладі образів Poustovit показали, як стилізувати чайні сукні, а ми розповідаємо найцікавіші факти з їхньої історії.

Найважливіше, що треба знати про чайні сукні, — їхнє означення 200 років тому й тепер. У середині позаминулого століття чайними сукнями називали вбрання, яке дівчата могли вдягати лише для післяобіднього чаювання. Їхня головна особливість — під них не треба було вдягати торнюр або корсет, а це означає, що леді могла обійтися без послуг покоївки. Подібна "свобода" була припустима лише завдяки тому, що в цій сукні дівчину бачили лише рідні в межах її дому — вийти на люди в такому образі вона не могла. Десятки років по тому чайними називатимуть літні неформальні сукні, здебільшого прикрашені флористичними мотивами. Сьогодні в таких можна не тільки пити чай з подругами, а й ходити до офісу, гуляти, брати із собою у відпустку. Попри всі свої трансформації незмінною у світі чайних суконь є простота, яка робить їх класикою жіночого гардероба.

Реклама

Не варто далеко ховати чайні сукні і з настанням перших холодів. Сьогодні їх можна легко стилізувати з бомберами й денімом, косухами та грубим взуттям, граючи на контрастах. Лілія Пустовіт також пропонує поєднувати флористичні сукні з романтичними блузами — безпрограшними будуть варіації, коли одна з речей буде однотонною.

Нову колекцію Лілія Пустовіт представила в межах Ukrainian Fashion Week у корнері чайного партнера заходу LOVARE, у якому щодня гості показів мали змогу долучитися до традицій 5 o'clock tea. Пустовіт надихнулася традиційними образами 1930-х, коли чайні сукні в Британії переживали черговий виток популярності. Українська дизайнерка зробила ставку на поєднання квітчастого принту з ніжною колірною палітрою. До того ж Пустовіт вибрала невеликий флористичний малюнок, дуже вишуканий на вигляд. Романтичний настрій колекції дизайнерка підкреслила такими елементами, як плісування, широкі коміри, м’які пояси й корсетні деталі.

Над проєктом працювали:

Фотограф: Євген Коваленко
Стиліст: Соня Солтес
Моделі: Яна Редько, Поліна Пузій, Валерія Білик, Даруся Солодка, Катерина Степура, Марія Павленко
MUA: 96 GROUP

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.