До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень моди в Мілані: нові колекції Max Mara й Etro

Тиждень моди в Мілані набирає обертів. Ми вже розповідали вам про нові весняно-літні колекції Alberta Ferretti, Dolce & Gabbana і Prada. У новій частині — огляд останніх шоу Max Mara й Etro.

Max Mara

Багато психологів на початку карантину радили людям максимально дотримувати звичного графіка й не змінювати щоденної рутини. На їхню думку, саме почуття контролю навіть над маленькими речами допомагає почуватися краще. За цим принципом працював і креативний директор Max Mara Ян Гріффітс, який не став зраджувати фірмову естетику бренду й будувати колекцію лише на трикотажі або нескінченних інтерпретаціях спортивного стилю. Дизайнер залишився вірним м’якій приглушеній гамі Max Mara, не забув про пальта, які обожнюють у всьому світі, і приправив це все варіаціями на тему епохи Відродження. Остання була виражена в експериментах з рукавами — Гріффітс грав з їхнім розміром, формою, манжетами або додавав несподівані розрізи.

Реклама
Max Mara весна-літо 2021
Max Mara весна-літо 2021
Max Mara весна-літо 2021

Не можна закинути дизайнерові і брак практичності. Беззастережну елегантність Max Mara він приправив верхнім одягом, подібним до рибальських курток і анораків на м’яких затяжках. Тут дизайнер нагадав усім про те, що бренд народився і став популярним у післявоєнну епоху, коли жінкам потрібно було поєднати поняття краси й функціональності, а одяг купували не на один сезон і він мав слугувати дійсно довго.

Max Mara весна-літо 2021
Max Mara весна-літо 2021
Max Mara весна-літо 2021
Max Mara весна-літо 2021
Etro

Вероніка Етро не залишилася осторонь від подій, які розгорталися останні пів року. Попри те, що бренд Etro асоціюється з духом кочівників і мандрами, нову колекцію дизайнерка присвятила дому. Синьйора Етро розповідає, що під час карантину вони з мамою знайшли старий програвач і слухали на ньому традиційні неаполітанські пісні, які й підтримали їх своєю безтурботністю та оптимізмом під час весняного ув’язнення.

Etro весна-літо 2021
Etro весна-літо 2021
Etro весна-літо 2021

"У процесі роботи я згадала про свої торішні подорожі до Неаполя, Позітано й на острови Капрі та Іск’я, і зрозуміла, що хочу цю колекцію присвятити саме Італії — країні, якій зараз як ніколи потрібна наша підтримка й любов", — розповідає Вероніка Етро, яка створила свою нову колекцію на образах, сповнених запахом солоного моря і безкомпромісної розслабленості. Легкі сарафани, прикрашені архівними принтами Etro з 1990-х, клубні жакети, кроп-топи з морськими мотивами, строкаті туніки, мікрошорти й цілковита відсутність взуття на підборах точно знайдуть своїх шанувальниць наступного літа. До речі, цього сезону дизайнерка приблизно на третину зменшила розмір колекції, адже про масштабні й пафосні заходи із суворим дрес-кодом ми поки лише можемо згадувати.

Etro весна-літо 2021
Etro весна-літо 2021
Etro весна-літо 2021
Etro весна-літо 2021

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.