До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про першу колекцію Міуччі Пради й Рафа Сімонса

Новина про те, що Міучча Прада й Раф Сімонс працюватимуть як креативні співдиректори Prada з’явилася в лютому 2020 року. Відтоді вівся зворотний відлік до одного з найочікуваніших показів в історії сучасної моди. 24 вересня два культові дизайнери представили першу спільну колекцію.

Prada весна-літо 2021

Нове партнерство Міуччі Пради й Рафа Сімонса безпрецедентне в моді. Міучча — видатна дизайнерка-феміністка, роботи якої демонструють рідкісне поєднання інтелекту й емоцій. Сімонс — один з найунікальніших і найшанованіших дизайнерів нерозважливої модерністської моди.

Реклама
Prada весна-літо 2021

Щоразу, коли новий дизайнер починає роботу в старому модному домі, перша колекція задає тон — який вигляд матиме його або її термін перебування на посаді в довгостроковій перспективі? Це дуже незвичне призначення, оскільки Сімонс працює з Прадою, а не замінює її — можливо, це ще одна причина почати із шаблону спрощених, дуже відомих посилань. Колекція була побудована на специфічних зразках Prada, які змішалися з однаково виразною аурою високотехнологічного футуризму непохитної руки Сімонса.

Prada весна-літо 2021

Після диджитал-шоу між дизайнерами відбулася "розмова" — своєрідне інтерв’ю з відкритим вихідним кодом, у якому Міучча й Сімонс вдумливо відповідали на ретельно підібрані запитання з Instagram. Найцікавіше із цієї розмови в матеріалі vogue.ua.

Prada весна-літо 2021

"Мода — це реакція на реальність": Міучча Прада про технології, сталість і відкритість.

"Під час ізоляції я усвідомила, наскільки важливі технології, як вони впливають на нас і в певному сенсі стали продовженням нас самих, — пояснила Прада під час Q&A. — Одна річ, яка була дуже важливою, — це зв’язок між технологією — машиною — і дівчиною. Я хочу підкреслити, наскільки важливі сталість та інклюзивність. Ми маємо прийняти це".

Prada весна-літо 2021

"Прада-чинник"

"Я почуваюся дуже невимушено в цій ситуації", — заявив Сімонс, пізніше назвавши себе "стороннім", який уперше спостерігає за брендом Prada зсередини. "Це лише початок. У цьому вся принадність того, що ми не знаємо, куди прямуємо", — додала Прада.

На питання про те, що таке "прада-чинник", якими є головні відмінності бренду Prada, Сімонс відповів: "Я завжди бачив це як спільноту з дуже особливим ставленням, інтелектом, естетикою. Єдине, ви дійсно не можете визначити, що це таке, але відчуваєте, що воно є, існує, наявне. Це дуже важливо для мене. Це те, що потрібно бренду, щоб я його полюбив".

Prada весна-літо 2021

Сталий вплив особистої форми Міуччі Пради

"Всі ці місяці я найбільше говорив з Міуччею про форму, — пояснив Сімонс. — Не армійську, поліційну або щось у цьому сенсі, але метафорично. Вся перша частина шоу була присвячена цьому питанню. Я багато говорив з Міуччею про те, як вона вдягається. Її стиль будується на принципі уніформи, що стало миттєвим, важливим прямим джерелом натхнення для мене. Уніформа також має виражати щось більше позачасове для мене, ніж просто модний предмет відповідно до сезону. Це база".

Prada весна-літо 2021

Зв’язок мистецтва і світу

Обидва дизайнери відомі тим, що люблять співпрацювати з професіоналами в галузі високого мистецтва. Серед тих, з ким вони працювали, був Стерлінг Рубі, Пітер Севілл і Жанна Деталлант. Цього сезону графічні зображення, що прикрашають верхній одяг, рюкзаки й шикарні спідниці до колін, створено з участю бельгійського художника Пітера Де Поттера, давнього друга Сімонса.

Prada весна-літо 2021

Старий світ зустрічає новий світ

Модерністські версії оперної шалі, ймовірно, будуть одними з найпопулярніших предметів спільної колекції Пради й Сімонса, і не тільки через їхню надзвичайну зручність, а й тому, що їх оголосили в примітках до колекції як "символ, що відбиває загальні ідеї колекції".

Prada весна-літо 2021

Загалом все шоу й колекція сформулювали послання: роль Сімонса полягає не в тому, щоб приховувати чудову іконографію Prada, а в тому, щоб розширювати й розвивати її. Задля цього шоу відкрилося парадом логотипів, що стало заявою засновника дому про те, що це все ще Prada, і заявою її нового працівника про те, що він долучився не як бунтівник, а сміливий і безстрашний творчий партнер.

Переглянути всю колекцію Prada весна-літо 2021.

Текст: Марина Шулікіна

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.