До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хто більше: як довго створюються сукні от-кутюр

Тиждень високої моди в Парижі закінчився вже декілька днів тому, а модні експерти продовжують аналізувати шоу і детально розбирати представлені на подіумі образи. Так, одним з ключових показників для них є час, затрачений на створення того, чи іншого вбрання. Vogue.ua обрав п’ятірку, над якою працювали найкращі майстри не одну сотню годин.

Dior Couture

Пальто "Таро" з колекції Dior от-кутюр розшите перлинами й прикрашене візерунками за мотивами особистої колоди Таро Марії Грації К’юрі з малюнками XV сторіччя. На його створення було витрачено 1500 годин роботи декількох десятків спеціалістів з вишивки на атласі в майстернях Vermont.

Реклама
Dior Couture осінь-зима 2017/2018
Fendi

Будинок моди Fendi спеціалізується на роботі з хутром і в своїх колекціях от-кутюр не припиняє дивувати шанувальників вмінням перетворювати хутро то на оксамит, то на мереживо. Так, хутряна накидка до підлоги, що нагадує рибацьку сітку, складена з 9600 ланок діаметром 7 мм, скріплених шовковою ниткою. На її створення пішло 1300 годин роботи римських майстрів.

Fendi Couture осінь-зима 2017/2018
Chanel Couture

Головною окрасою весільної сукні з колекції Chanel Couture осінь зима 2017/2018 став рюш з пір’їн, які здалеку нагадували хутряну облямівку. Розписана сукня вручну, завдяки чому її малюнок нагадує бутони камелій – улюблених квітів Коко Шанель.

Chanel Couture осінь-зима 2017/2018
Valentino

Сукня Dumah зшита з тюлю найрізноманітніших відтінків — від молочного й канаркового до пляшкового й перської айстри — і нагадує гру кольорів на церковних вітражах. На створення образу майстрам Valentino знадобилося 640 годин.

Valentino Couture осінь-зима 2017/2018
Elie Saab

10 000 одиниць коштовного стеклярусу, 8000 блискіток, 1000 перлин і 500 годин ручної праці — саме стільки часу й декору знадобилося 13 вишивальницям, які працювали над сукнею з колекції от-кутюр Elie Saab. Ліванський дизайнер присвятив її диво-жінці й знову змусив своїх шанувальниць аплодувати стоячи наприкінці шоу.

Elie Saab Couture осінь-зима 2017/2018

Читайте також:

Що потрібно знати про Haute Couture: ключові цифри та факти

Кращі прикраси на Тижні високої моди в Парижі

25 платьев для невест на Неделе высокой моды

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.