До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як серіал "Оповідь служниці" надихає дизайнерів

Персонажі роману "Оповідь служниці" Маргарет Етвуд не лише проникли в телевізійний простір, але й стали хітом костюмованих вечірок, а також натхненням для багатьох колекцій сезону весна-літо 2018. Поки автори серіалу інтригують подробицями про вихід другого сезону, згадуємо найяскравіші образи.

Кадр з серіалу "Оповідь служниці"

Референси до серіалу "Оповідь служниці" свідчать про новий консервативний настрій у моді: Paul & Joe показали білі накрохмалені комірці, Kenzo Memento – джинсові капелюшки, а A.W.A.K.E – червоні сукні-балахони. В колекції Emilia Wickstead були помічені об'ємні рукави і високі коміри на тлі яскраво-червоних нарядів. Моделі The Row виходили на подіум у покритих сукнях до підлоги з чистого білого шовку з елементами червоної марлі.

Реклама

<b>The Handmaid’s Tale</b>

Американський дизайнер Vera Wang зробила ставку на витончені спідниці та довгі мантії, які ідеально поєднуються з вигаданим світом Етвуд. Червоно-білу палітру Вонг замінила чорнильно-чорним шовком зі вставками сірого. Ключовими аксесуарами стали маленькі кепки і величезні капелюхи, які повністю приховували обличчя моделей. Сила колекції полягає в поєднанні скромності з загрозою світовому патріархальному порядку.

<b>VeraWangSS18</b>

У колекції Preen ще більш чітко помітне протистояння між консерватизмом та сексуальністю. Дизайнери бренду Теа Брегацці та Джастін Торнтон поєднують хрусткі білі сорочки з червоними мереживними сукнями. На моделей вони вдягнули лляні головні убори-пілігрими та асиметричні халати з розрізами поверх делікатних шовкових камісолей. Колекція стала особистою для своїх творців та слугує політичною заявою про майбутнє, якого дизайнери хочуть для своїх доньок.

<b>Preen by Thornton Bregazzi</b>

Не складно зрозуміти, чому "Оповідь служниці" підкорила стількох дизайнерів, адже ці червоні мантії стали новим символом боротьби, яку ведуть сьогодні жінки на телебаченні, на акціях протесту та на світових подіумах.

За матеріалами vogue.co.uk

Читайте також:

Головні тренди сезону весна-літо 2018

Рассекая волны: история феминизма в весенне-летних коллекциях

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.