До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому варто побувати на оперному фестивалі в колишній каменоломні Санкт-Маргаретен

Показом опери "Чарівна флейта" в Австрії завершився щорічний оперний фестиваль Санкт-Маргаретен. Запланувати мандрівку туди наступного літа варто не лише через програму, а й заради приголомшливої локації: фестиваль проходить у фантастичних декораціях колишньої каменоломні.

Дорога до Санкт-Маргаретена з Відня займе всього годину. Колись тут століттями добували піщаник, а останні двадцять років у колишній каменоломні проходить оперний фестиваль, один з найцікавіших в Європі: протягом місяця, в липні-серпні, дивовижні природні декорації стають оперною сценою. Цього року на фестивалі показали "Чарівну флейту" Моцарта в постановці Каролін Піенкос і Корнеліуса Обоні.

Реклама

Скельний ландшафт каменоломні – захопливий фон для шедевра Моцарта, останньої опери легендарного композитора, який написав її за місяць до смерті. Прем'єра опери відбулася у Відні 1791 року, і до сих пір "Чарівна флейта" залишається одним з найпопулярніших творів композитора. Опера органічно поєднує легкість і глибину, зрілість і дитячу безпосередність. Спеціально для заходу попрацювати над постановкою запросили творчий і сімейний дует з популярного актора Корнеліуса Обоні і режисера Каролін Піенкос, відомих, зокрема, гучною постановкою оперети "Летюча миша" в міланській "Ла Скала".

В інтерпретації дуету Обоні-Піенкос "Чарівна флейта" – утопія про кращий світ. Над сценографією працював художник Раймунд Бауер, саме завдяки йому стіни каменоломні стали частиною декорацій, що справляє на глядача незабутнє враження. Яскраві костюми для постановки розробив Джанлука Фаласкі – один з найбільш затребуваних художників костюмів в Європі, який співпрацює з театром "Ла Скала", Дрезденською і Сіднейською операми.

Наступного року на фестивалі в Санкт-Маргаретен покажуть оперу Пуччіні "Турандот". Прем'єра відбудеться 8 липня 2020 року. Партер вміщує п'ять тисяч людей – це один з найбільших відкритих оперних майданчиків в Європі, але квитки можна і потрібно бронювати вже зараз.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.