Як приготувати справжній львівський сирник: покроковий рецепт
"Світ кави" — одне із легендарних місць Львова. Тут подають той самий львівський сирник, який, власне, є чудовою галицькою інтерпретацією чізкейка. Vogue.ua дізнався про всі секрети його приготування.
Складові:
Кисломолочний сир — 1 кг
Яйця — 5 шт.
Жовтки — 5 шт.
Цукор — 220 г
Вершкове масло — 200 г
Сіль — 3 г
Манна крупа — 50 г
Крохмаль — 50 г
Ванільний цукор — 10 г
Цедра з лимона — 30 г
Родзинки — 150 г
Приготування
Яйця і жовтки збити з цукром, додати вершкове масло і добре збити знову. До маси, що утворилася, додати всі інгредієнти і збити до однорідності.
Сир перемолоти блендером, щоб не було крупинок. Влити в нього яєчну масу, додати родзинки і ніжно вимішати до однорідної консистенції. Взяти форму діаметром 25 см, застелити пергаментом і вилити сирну масу. Випікати в духовці 50 хв — 1 годину за температури 170-180 градусів.
Після того, як сирник охолоне, треба дати йому відстоятися кілька годин, щоб текстура стала максимально однорідною. Потім полити розтопленим шоколадом. Подавати з кавою, чаєм чи какао. На думку баристи, ідеальною парою до сирника стане фільтр на квітковій Ефіопії.