До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Для своїх: де смачно їсти і пити в Лісабоні

Лісабон сьогодні один з найпопулярніших туристичних напрямків у Європі. У травні в столиці Португалії відбудеться фінал конкурсу "Євробачення 2018", щороку тут проходить Web Sammit, а ще його називають одним з найбезпечніших міст континенту. Спеціально для Vogue.ua Ольга Граніковська, яка вже шість років живе в Лісабоні, склала список місць, де можна смачно поїсти, випити келих вина і просто насолодитися вечором. Не всі з них можна знайти в Інтернеті або в численних гідах.

Ольга Граніковська
Palacio Chiado

Palacio Chiado – місце, де мистецтво, культура і гастрономія поєднуються, перетинаються та існують в надзвичайній гармонії. Працює цей заклад в паласі 18 століття – Quintela. Тут два ресторани португальської та міжнародної кухні, суші-ресторан і кілька барів. Для мене це ідеальне місце для ланчу і вечері, або для келиха білого вина Quinta de Pacheca. Вечеря на двох з пляшкою вина – близько 40 євро.

Реклама
Palacio Chiado
JNcQuoi

JNcQuoi – заклад, де легко можна зустріти місцевих селебрітіс на кшталт Кріштіана Роналдо або Олівії Палермо. Однозначно, це найстильніше місце в Лісабоні, і одне з найсмачніших. JNcQuoi розташований в центрі міста, на проспекті Свободи (Avenida de Liberdade), в одній будівлі з театром Тіволі. Не дивуйтеся, коли побачите скелет динозавра в ресторані – він абсолютно не відволікає від їжі. Раджу спробувати Pica Pau – страву, що нагадує нашу тушковану свинину. Ми з друзями дуже любимо це місце.

JNcQuoi
JNcQuoi
Sud Lisboa

Для мене це місце особливе. Розташований ресторан на березі річки, а його інтер'єр – стриманий, але стильний. Відкрили його тільки рік тому, але він вже улюблений багатьма лісабонцями. Сюди не часто доїжджають туристи, оскільки розташований він не в центрі, а в зоні Белень. Крім ресторану тут є лаунж-бар і бар з басейном на другому поверсі, звідки постає дивовижний краєвид на міст 25 квітня і статую Христа. Раджу спробувати в Sud Lisboa восьминога з пюре.

Sud Lisboa
Sud Lisboa
Pinnocio

Для любителів морепродуктів – це просто рай в самому центрі міста, на площі Ресторадореш. Це звичайнісінький португальський ресторан, але їжа неймовірна. Я не любитель морепродуктів, але зупинити мене було неможливо. Це не просто смачно, а до біса смачно. До речі, офіціанти в Pinnocio – тільки чоловіки, що надає ресторану додаткового шарму. Люблю тут завжди замовляти Массада ду Гаропа (Massada do Garropa).

Pinnocio
Hanaya Chiado

Це місце чудове для вечері, якщо ви любите суші. Сюди я приходжу, сідаю за столик біля вікна в підлогу і спостерігаю за знаменитим жовтим трамвайчиком. Ресторан розташований в будинку будівлі кінця 18 століття, а його інтер'єр розробляв українець Ярослав Галант. Це в центрі, в районі Chiado (Шьяду). Дуже затишне і красиве місце.

Hanaya Chiado
Red Frog

Після вечері раджу заглянути в цей бар на декілька коктейлів. Red Frog входить в список "100 найкращих барів у світі", а коктейлі тут не лише дуже смачні, але і з незвичайною подачею. Знайти бар просто – він розташований в центрі міста, біля проспекту Свободи (Avenida de Liberdade), а біля дверей на стіні висить червона жаба. Щоб зайти, потрібно зателефонувати в дзвоник, і двері відкриє карлик. Виглядає дуже кінематографічно. До речі, там ще є секретна кімната, яку теж раджу відвідати.

Red Frog
Red Frog

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.