VOGUE UA CONFERENCE 2021FASHION & BUSINESS 9/09
RU UA

Журнал VOGUE

Підписатися
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь

5 головних коктейлів цього літа від київських барів і ресторанів

04 червня 2021

Цього літа ми й далі опановуємо мистецтво міксології. Столичні бари й ресторани поділилися рецептами коктейлів, які легко можна зробити вдома, насолоджуючись літніми заходами.

Коктейль Ursa Minor (ресторан Samna)

Інгредієнти:

20 мл джину;

20 мл лавандового сиропу (можна замінити готовим сиропом Monin);

20 мл кордіалу з яблук і лайма (можна замінити яблучним соком і лимоном);

100 мл просеко;

лід.

Приготування:

  • У високій склянці з льодом змішайте джин, сироп і кордіал.
  • Отриману масу перелийте в келих для ігристого вина.
  • Додайте просеко.
  • Злегка перемішайте коктейль ложкою.
  • Прикрасьте ягідним мармеладом на шпажці.
Коктейль Velo Del Flor (The Bar)

Інгредієнти:

45 мл джину, настояного на квітах османтусу;

20 мл персикового лікеру;

20 мл апельсинового сорбету (можна замінити свіжим апельсиновим соком);

30 мл лимонного фрешу;

свіжий базилік;

лід.

Приготування:

  • Коктейль готується методом shake за допомогою шейкера.
  • Заздалегідь зробіть настоянку джину з османтусом. Для цього в окремій ємності змішайте джин з квітами — на 200 мл джину досить 1 ч. л. квітів. Закрийте ємність і дайте настоятися джину кілька годин.
  • Для коктейлю струсіть у шейкері з льодом джин, лікер, сорбет, лимон і 1—2 гілочки базиліку.
  • Процідіть коктейль у келих для подавання.
  • Прикрасьте листком базиліку.
Коктейль Simia Sour (Hilton Kyiv)

Інгредієнти:

40 мл джину Monkey 47;

40 мл журавлинного соку;

20 мл свіжого лимонного соку;

20 мл сиропу;

5 листочків свіжого базиліку;

10 мл пастеризованого яєчного білка (для веганської версії використовуйте аквафабу);

30 мл газованої води;

лід.

Приготування:

  • Змішайте джин, журавлинний сік, свіжовичавлений лимонний сік, сироп і яєчний білок у шейкері. Добре збовтайте.
  • Додайте кубик льоду і свіжий базилік у шейкер і ще раз добре збовтайте.
  • Налийте газовану воду в келих для Martini.
  • Двічі процідіть, а відтак акуратно перелийте суміш у келих.
  • Прикрасьте свіжим базиліком або їстівними квітами.
Коктейль Sneak Peek (Squat 17b Yard Cafe)

Інгредієнти:

50 мл горілки Stoli Caramel;

10 мл апероля;

30 мл фрешу грейпфрута;

22,5 мл лимонного фрешу;

10 мл Simple;

3—4 краплі бітеру Easy Foam;

слайс маринованого буряка, щоб прикрасити.

Приготування:

  • Змішайте всі інгредієнти.
  • Готовий коктейль процідіть у склянку для подавання.
  • Прикрасьте коктейль слайсами маринованого буряка.
Коктейль Royal 75 (Who & Why)

Інгредієнти:

20 мл джину Brockman's;

30 мл лікеру Merlet Crème de Cassis;

15 мл свіжого лимонного соку;

100 мл сухого ігристого вина або шампанського;

лід;

малинова пудра для подавання.

Приготування:

  • Сушену малину подрібніть до стану пудри.
  • Одну сторону винного келиха прикрасьте пудрою й наповніть келих льодом.
  • Зверху на лід вилийте всі компоненти й добре перемішайте.
  • Насолоджуйтеся кисло-солодким ягідним коктейлем.

ресторан · рецепт · коктейль ·

Ще в розділі Ресторани

Популярне