До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 рецепти пасти від відомих шеф-кухарів

Гастрономічні вечори із зірковими шеф-кухарями – добра традиція італійського курорту Forte Village. Цього року у його гостей є ще цілий серпень, щоб ознайомитися зі стравами від головних героїв світової високої кухні. Vogue.ua дізнався у трьох з них цікаві рецепти усіма улюбленої в Італії пасти, щоб відчути себе шефом зміг кожен.

Лінґвіне под соусом песто з морепродуктами

Автор: Гордон Рамзі – зоряний шеф-кухар, володар семи зірок Мішлен, постійний учасник гастровечорів у Forte Village.

Реклама

Рецепт: помістіть в блендер базилік, кедрові горіхи, пармезан, сіль і перець, збийте протягом 45 секунд і заберіть отриману суміш. Підсмажте до золотистої скоринки часник і гострий перець в каструлі, потім додайте морепродукти, вино, петрушку і накрийте каструлю кришкою. Готуйте на середньому вогні протягом 7 хвилин, поки раковини не відчиняться, і з них не вийде сік, який нам потрібен для соусу. Залиште морепродукти в їх раковинах. Варіть макарони в сковороді з солоною водою протягом 6 хвилин, злийте воду і 1 хвилину обсмажуйте їх в іншій сковороді з соком молюсків на середньому вогні. Потім додайте соус песто і морепродукти, добре перемішайте і одразу подавайте на стіл.

Інгредієнти для порції на 4 людини:
250 г лінґвіне
175 г базиліку
150 г кедрових горіхів
50 г пармезану
сіль і перець за смаком
400 г очищених морепродуктів
1 свіжий гострий перець
1 зубчик подрібненого часнику
½ пучка подрібненої петрушки
70 мл оливкової олії екстра вірджин
стакан білого вина

Фузіллі із зеленою спаржею і шафраном

Автор: Альфонс Шубека – німецький шеф-кухар, якого називають піонером сучасної німецької кухні. Першу зірку Мішлен отримав в 31 рік.

Рецепт: замочіть шафран і куркуму в 30 мл. теплої води. Вимийте, очистіть спаржу: видаліть кінчик і розріжте її навпіл по довжині. Вимийте і розріжте стручкову квасолю по діагоналі на шматочки по сантиметру кожен. Наріжте гострий перець по довжині, видаліть насіння і наріжте його кубиками. Закип'ятіть каструлю з водою, додайте у воду сіль і скибочки імбиру, потім покладіть спагетті в каструлю і варіть на три хвилини менше, ніж вказано на упаковці. Дістаньте імбир. Нагрійте бульйон в глибокій сковороді, додайте скибочки спаржі, стручкової квасолі і кип'ятіть протягом 5 хвилин, поки вони не стануть м'якими, додайте порошок карі, часник, тертий імбир, гострий перець і лимонну цедру. Покладіть пасту в глибоку сковороду і варіть близько 2 хвилин, приправте шафраном, кропом і ягодою ванілі. Приберіть сковороду з вогню і приправте спагеті невеликою кількістю пармезану, сіллю, ароматизованим і гострим перцем. Блюдо подається в попередньо розігрітій сковороді. При подачі посипати сиром, що залишився і прикрасити кінчиками гілочок кропу. За бажанням можна додати 150 г скибочок шинки.

Інгредієнти для порції на 4 людини:

500 г фузіллі
450 мг овочевого бульйону
350 г зеленої спаржі
120 г стручкової квасолі
25 г шафрану
щіпка куркуми
1 невеликий червоний перець
3 скибочки свіжого імбиру
15 г порошку карі
2 дрібно нарізаних зубчиків часнику
5 г дрібно нарізаного імбиру
2 лимонні шкірки
30 г кропу
75 г тертого пармезану
сіль з ароматом перцю
мелений перець
30 мл оливкової олії
1 ягода ванілі

Граньяно-спагетті з гороховим кремом, базиліком і сирими омарами

Автор: Массіміліано Масчіа – італійський шеф-кухар, володар двох зірок Мішлен.

Рецепт: очистити горох, відокремити великі зерна від дрібних. Бланшувати дрібний горошок протягом 30 секунд в киплячій воді і охолодити його в воді з льодом. У тій же воді 5 хвилин варити великий горошок, за 2 хвилини до зняття з вогню додати базилік. Остудити зварений горошок у воді з льодом і злити зайву воду. Розмішати і збити великий горошок з базиліком, невеликою кількістю холодної води і оливковою олією. Пропустіть через сито до отримання крему одноманітної текстури. Очистити креветки, розрізати їх і викласти карпаччо. Приправити сіллю червія і оливковою олією. Відварити спагетті в злегка підсоленій киплячій воді, злити воду і заправити в чашці кремом з гороху і краплею олії. Налити трохи соусу на дно блюда, помістити спагеті в гнізда і в центр покласти сирих омарів і трохи підігрітого дрібного горошку.

Інгредієнти для 4 людей:
300 г спагеті Граньяно
300 г свіжого гороху
4 свіжих омара
пучок базиліку
оливкова олія екстра вірджин
сіль червія

Дізнатися детальніше про гастровечери Forte Village можна на сайті курорту.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.