Сонце в бокалі: 3 святкових коктейлі з Aperol

29 грудня 2018

Aperol Spritz (Апероль Шприц) – один з найпопулярніших літніх коктейлів останніх років, але терпкий смак біттера Aperol відмінно впишеться і у святковий зимовий настрій. Спеціально для Vogue.ua Ірина Машихіна, президент Всеукраїнської асоціації барменів, приготувала три авторських коктейлі на його основі, які не складно повторити самостійно.

Коктейлі з Aperol від Ірини Машихіної
Sissu Club

Цей коктейль я придумала в серпні цього року, коли приїхала у відрядження до Фінляндії. Коктейль називається Sissu Club, в перекладі з фінської мови Sissu – хоробра і смілива людина, готова покидати зону комфорту. Цей коктейль в оригіналі був закладений в бочку, яку я ще не відкривала, але сьогодні я показую його більш легкий варіант.

Він складається всього з трьох інгредієнтів, що вписується у світовий тренд сучасної міксології, яка прагне створювати оригінальні коктейлі з найменшої кількості інгредієнтів: 3-4 – в ідеалі, максимум – 5.

У коктейль входять:

50 мл. грейпфрутової горілки Finlandia

20 мл. Aperol

20 мл. лікеру з бузини St-Germain

Грейпфрут дуже хороший з Aperol, тому всім любителям цього біттера, я рекомендую звернути увагу на це поєднання. Справа в тому, що у Aperol є необхідна м'якість, ніжність та ілюзорно-красива солодкість, що робить його більш "зрозумілим", ніж той же більш гіркий біттер Campari. У цьому коктейлі для мене ідеально витриманий баланс, а компоненти не затьмарюють один одного.

Готувати коктейль методом stirr – інгредієнти поєднуються в змішувальному келиху з льодом, і отриману суміш переливаємо в охолоджений келих. Я рекомендую окропити келих ефірним маслом – мені подобається поєднання грейпфрута і лимона, де якась терпкість поєднується зі свіжістю. Технічно наливати інгредієнти краще починати з міцної основи, а потім додавати модифікатори (Aperol і лікер).

Sissu Club – це досить міцний коктейль, але він створює відчуття теплоти, комфортно-пледного настрою, що буде доречно в холодну пору року.

CUZCO

Цей коктейль придумала моя колега з Нью-Йорка, Джулі Райнер. Його основа – піско, дистилят з мускатних сортів винограду, який вважається національним міцноалкогольним напоєм в Перу і дарує коктейлю правильну частку святковості та південноамериканської пристрасті.

У коктейль входять:

50 мл. піско

35 мл. Aperol

15 мл. лимонного фрешу

15 мл. грейпфрутового фрешу

15-20 мл. цукрового сиропу (опціонально)

Коктейль готувати в шейкері. Для його подачі беремо келих рокс, наливаємо в нього кілька крапель кіршвассера і обволікаємо ними внутрішні стінки. Потім кладемо в келих чистий лід (краще брати великий кусковий, щоб охолодити напій, але уникнути непотрібного розведення водою) і переливаємо коктейль в посуд для подачі. У фіналі обов'язково зрошуємо ефірним маслом. Варто додати, що кількість цукрового сиропу можна варіювати відповідно до своїх уподобань.

CUZCO – досить складний коктейль, який не так і просто приготувати в домашніх умовах, але результат виправдає всі докладені зусилля і прикрасить зимовий вечір.

Allegra

Цей рецепт я присвятила і подарувала українській телеведучій Даші Малаховій. З італійського Allegra перекладається як веселий, а Даша викликає у мене саме такі світлі і позитивні відчуття. Для неї мені захотілося зробити сонячний і життєрадісний коктейль, що описує її характер.

У коктейль входять:

40 мл. грейпфрутової горілки Finlandia

20 мл. Aperol

15 мл. апельсинового фрешу

15 мл. грепфрутового фрешу

3-5 крапель апельсинового біттера Angostura

Готувати коктейль дуже легко – всі інгредієнти змішуються в шейкері, переливаються в охолоджений келих, який зрошується будь-яким ефірним цитрусовим маслом: лимона, апельсина, лайма чи грейпфрута. Фінальним штрихом стане елегантна прикраса у вигляді цедри. І повторю, не потрібно придумувати нічого зайвого, адже сутність в келиху, а решта – все вторинне.

Дякуємо за допомогу в організації зйомки бар Biancoro.

Фото: Юрій Яцкулич

коктейль · Новый год 2019 ·

Ще в розділі Ресторани

Популярне