До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зустріти Новий Рік: 15 найкращих гірськолижних курортів світу

Британський Condé Nast Traveller провів масштабне опитування серед своїх читачів та виділив 15 найкращих гірськолижних курортів світу 2017 року. Багато людей назвали своїм улюбленим місцем для відпочинку французький Куршевель з найкращими, на думку голосуючих, лижними трасами. Швейцарський Церматт відрізнився "найсмачнішими" барами та ресторанами. В австрійському Лех-ам-Арльберг – найкрутіші готелі та шале. А канадський курорт Вістлер зайняв перше місце завдяки справжній зимовій атмосфері.

№ 1 Вістлер, Канада

Гірськолижний курорт Вістлер у Британській Колумбії може похизуватися найвищим вертикальним перепадом у Північній Америці. До того ж, це одне з небагатьох місць, де кататися можна прямо на льодовику.

Реклама
Уистлер, Канада @mrtmstcl
№ 2 Куршевель, Франція

Гірськолижний Куршевель є одним з найбільш фешенебельних курортів у Французьких Альпах. "Планування" дозволяє кожен раз спускатися новими схилами, не повторюючи маршрут.

Куршевель, Франция @sixsensesresidencescourchevel
№ 3 Лех-ам-Арльберг, Австрія

Серед світських гірськолижних альпійських курортів Лех-ам-Арльберг вважається найбільш затишним та елегантним. Мікроклімат Лех-ам-Арльберг забезпечує прекрасне снігове покриття протягом усього сезону – з листопада по травень.

Лех, Австрия @florianloec
№ 4 Церматт, Швейцарія

Один з найвідоміших курортів Швейцарії, розташований практично на кордоні з Італією. Селище знаходиться на схилі найвищих вершин Швейцарії – піку Дюфур (4634 м) та Маттергорн (4478 м).Церматт, Швейцария @stephaniezehnderr

№ 5 Аспен, США

Заснований у 1870 році як табір видобувачів срібла, Аспен став гірськолижною столицею Сполучених Штатів у 1941 році. Місто в штаті Колорадо відоме як місце відпочинку багатьох зірок. Нерухомість в Аспені – одна з найдорожчих у США.

Аспен, США @cheesychelc
№ 6 Гштад, Швейцарія

Гірська місцевість сучасного Гштаду давно приваблювала туристів: перший готель тут з'явився у 1577 році. А найбільший з тих, що існують сьогодні, готель Gstaad Palace відкрився у 1913 році. Загальна протяжність гірськолижних трас – 250 кілометрів. Вони обладнані трьома фунікулерами та 61 підйомником.

Гштад, Швейцария @moniquehollinger
№ 7 Мерібель, Франція

Гірськолижний курорт в Долині Тарантез у французьких Альпах знаходиться на висоті 1400 м над рівнем моря. Перший підйомник був побудований тут у далекому 1938 році.

Мерибель, Франция @tiinabie
№ 8 Верб'є, Швейцарія

Верб'є розташований на висоті 1500 м між Маттергорном і Монбланом у франкомовній частині кантону Вале. 400 км трас курорту відомі як "мекка" фрірайду.

Вербье, Швейцария @ferascanio
№ 9 Вейл, США

Перших лижників гірськолижний курорт Вейл в американському штаті Колорадо прийняв у грудні 1962 року. Це третій за величиною курорт в Північній Америці після Вістлер-Блеккомб і Біг-Скай. Тут пройшли чемпіонати світу з гірськолижного спорту 1989, 1999 і 2015 року.

Вейл, США @maggszie
№ 10 Шамоні, Франція

Шамоні – гірськолижний курорт на кордоні Франції і Швейцарії, де у 1924 році відбулися перші Зимові Олімпійські Ігри. Долина Шамоні оточена мальовничими схилами, що гарантує ідеальний сніг протягом усього зимового сезону.

Шамони, Франция @marie_mangosteen
№ 11 Валь-д'Ізер, Франція

Старовинне савойське селище в долині річки Ізер разом із сусіднім гірськолижним районом Тінь становить величезну зону для катання L'Espace Killy, названу на честь олімпійського чемпіона з гірськолижного спорту та місцевого жителя Жана-Клода Кіллі.

Валь-д’Изер, Франция @titoulananounette
№ 12 Санкт-Антон-ам-Арльберг, Австрия

Саме в Санкт-Антон-ам-Арльберзі в 1901 році був заснований перший альпійський лижний клуб, а у 1928 році на його схилах вперше були проведені знамениті Альберг-Кандагарські змагання.Санкт-Антон, Австрия @mariuslindenfelser

№ 13 Санкт-Моріц, Швейцарія

Фешенебельний швейцарський курорт Санкт-Моріц у 1928 і 1948 роках був столицею зимових Олімпіад. А у 1934, 1974 і 2003 роках тут проводилися чемпіонати світу з гірськолижного спорту. Курорт вважається батьківщиною бобслею завдяки природній трасі, яка щорічно формується наново.

Санкт-Мориц, Швейцария @mandy_stmoritz
№ 14 Давос, Швейцарія

Найбільш високогірне місто Європи знаходиться на сході Швейцарії на висоті 1560 метрів. Зимовий відпочинок у Давосі – це не тільки гірські лижі, адже місто відоме також як швейцарська столиця сноубордингу.

Давос, Швейцария @rebekahcheng
№ 15 Кіцбюель, Австрія

Старовинне австрійське містечко в Тиролі щороку проводить світовий кубок з лиж, у тому числі його важкий етап – змагання зі швидкісного спуску на знаменитій трасі "Штрайф".

Кицбюэль, Австрия @_amslz

Читайте також:

Новий рік на пляжі: 7 найкращих напрямків

7 найкращих різдвяних ярмарків Європи

Іду на Шпіцберген: Ксенія Каргіна про подорож на край землі

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.