До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Віва Італія: що подивитися на Комо за один день

Олена Маркова, головний редактор журналу ComoLake-Today, є фанатом околиць озера Комо в італійській Ломбардії. Вона орієнтується в регіоні настільки добре, що створити локальний "ньюйорктаймс" не склало труднощів. Олена розповіла Vogue.ua, що подивитися на Комо, навіть якщо в запасі є лише день.

Белладжо

Комо входить в десятку найкрасивіших озер в світі – і з цим я повністю згодна. Джордж Клуні купив тут віллу, а селебрітіс із різних куточків світу проводять канікули. Жителі Мілана давно облюбували Комо для відпочинку та вихідних у стилі dolce vita.

Реклама
Озеро Комо

Аристократична атмосфера, неокласичні вілли і чудова природа роблять Комо місцем, яке варто відвідати хоча б раз у житті. Я можу годинами розповідати про пишність цих місць. Що ж потрібно побачити на озері Комо, якщо в запасі є лише день?

Черноббіо

Почати знайомство варто із затишних старовинних вуличок пішохідної частини міста Комо: величний собор Il Duomo di Como, "лялькову" площу San Fedele, а також центральну площу – piazza Cavour.

Кафедральний собор, Комо
Під час прогулянки можна зайти на чашку кави в Loft Como, з тераси якого відкривається дивовижний краєвид на старовинні дахи міста Комо.
Loft Como

Потім можна відправитися на набережну, де я обожнюю гуляти у напрямку до Villa Geno, а потім до Villa Olmo. Цей маршрут приємний в будь-яку пору року, а особливо красиво тут навесні.

Озеро Комо

Милуватися краєвидами озера і пишністю архітектури легендарного містечка найкраще з води. Пересуватися по озеру зручно на місцевому громадському транспорті – кораблях або екскурсійних човнах, які з'єднують основні містечка регіону, нанизані на узбережжі, як намистини – Черноббіо, Белладжо, Варенн, Несс.

Нессо

Можна також орендувати приватний катер, прогулянка на якому дозволить по-справжньому насолодитися озером, при цьому капітан неодмінно розповість колоритні легенди і покаже знамениті вілли.

Олена Маркова

Знать з давніх часів облюбувала озеро Комо і зводила тут свої маєтки. Грандіозна вілла Olmo, велична вілла Melzi, витончена Carlotta – приголомшують архітектурою, масштабом і красою.

Вілла Carlotta

На мій погляд, вілла Balbianello, на якій знімали сцени фільму "Зоряні війни", найвишуканіша на озері. Частина вілл відкрита для відвідування. Наприклад, на віллах Melzi, Monastero, Carlotta і Balbianello працюють музеї.

Вілла Balbianello

Cassinella – одна з найбільш незвичайних вілл Комо, про яку ходить багато легенд. Місцеві гіди стверджують, що вона належить Річарду Бренсону. Вілла має доступ тільки з води, закрита для відвідування, але здається в оренду. Під час прогулянок на катері я завжди прошу капітана підійти ближче, щоб помилуватися будівлею.

Вилла Cassinella

Деякі вілли переобладнані в фешенебельні готелі. На Serbelloni в Белладжо приємно обідати, а на Villa D'Este – милуватися заходом і насолоджуватися найвишуканішим аперитивом на озері. Завдяки турботі послужливого персоналу тут легко відчути себе зіркою.

Бар Villa D'Este

Де, як не в Італії, насолоджуватися їжею? На Комо є і заклади, відмічені зірками Мішлен, і прості остерії, у яких готують чудову поленту і озерну рибу.

Олена Маркова

Вибираючи ресторан в Комо, корисно поцікавитися не тільки кухнею, а й пейзажем, що відкривається з його вікон. Наймальовничіші краєвиди – в Momi, Crotto dei Platani і Il Gatto Nero, у якому часто вечеряє Джордж Клуні.

Варенна

Фото: Олена Маркова

Читайте також:

8 перлин: гід по грецьких островах

Побачити Барселону: найкращі в місті бари на даху

10 отелей, которые выбирают для отдыха королевские семьи

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.