До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

По слідах Санти: 6 місць Лапландії, де неможливо не повірити в чудо

Новий рік неможливо уявити без пухнастого снігу, різдвяної мелодії Jingle Bells і Санта-Клауса, здатного ощасливити кожну дитину. Все це легко зустріти в Лапландії, де казкова біла зима панує практично цілий рік. Vogue.ua зібрав місця, куди варто вирушити на зимові канікули, щоб, як мінімум, загадати бажання, а як максимум – повірити в диво.

Поселення Санта-Клауса
Поселення Санта-Клауса

Мабуть, подорож до Лапландії буде безглуздою, якщо не заїхати в гості до Санти. Поселення, в якому живе і працює добрий чарівник, перебуває в місті Рованіемі, офіційно визнаному рідному місті Санта-Клауса. Відвідати поселення можуть і дорослі, і діти, а однією з головних розваг на його території є перетин полярного кола. Маленькі мрійники зможуть познайомитися з оленями Санти і допоможуть з розбором листів від дітей з усього світу.

Реклама
Поселення Санта-Клауса
Юлляс

Найбільший гірськолижний курорт Фінляндії. Тут справжній рай для любителів гірськолижного спорту, бігових лиж та сноубордів. Протяжність трас становить 53 км, найдовша траса курорту досягає 3 км. Ті, хто не люблять активний відпочинок, можуть вирушити на зимове сафарі на санях, запряжених хаскі або північними оленями. Також тут доступні купання в ополонці, підлідна рибалка, ну і просто насолода навколишньою природою за кухлем гарячого шоколаду або какао.

Гірськолижний курорт Юлляс
Зоопарк "Рануа"

Лапландский арктичний зоопарк "Рануа" здатний здивувати і змусити подивитися на навколишній світ флори і фауни по-новому. Які тварини мешкають в північних широтах нашої планети? Що відбувається з рослинами за полярним колом? Як жителі Лапландії пристосовуються до холоду, і чому зима для них – найкраще, що може бути в житті? Найдопитливіші зможуть пізнати світ зими на сафарі, долаючи снігові замети на надсучасних скутерах.

Білі ведмеді в зоопарку Рануа
Корватунтурі

Сопка висотою 486 метрів з трьома верхівками. Цікаво, що Корвантунтурі розташувалася прямо на російсько-фінському кордоні. Східна частина сопки зачіпає Мурманську область, а західна – на території провінції Лаппи в Фінляндії. Кордон між двома країнами розташований на середній вершині, де і стоїть спеціально позначений прикордонний знак. Крім геополітичних фактів є ще і фінський фольклор, в якому йдкться, що на Корвантунтурі живе фінський Дід Мороз на ім'я Йоулупуккі. Але ці історії всього лише додатковий привід, щоб відвідати Корвантунтурі, покриту від підніжжя до верхівки невимовної краси соснами.

Підніжжя сопки Корватунтурі
Центр науки і музей Arktikum

Розташований в місті Рованіемі, де і поселення Санта-Клауса, центр науки Arktikum працює з виключно науковою метою. У музеї можна дізнатися про витоки північного сяйва, вивчити особливості Лапландії і подивитися на чарівної краси явища з чисто наукової точки зору. Мабуть, немає кращого місця в Фінляндії, де можна б було дізнатися більше про культуру, природу, історію та особливості країни цікаво і доступно.

Центр науки і музей "Арктикум"
Національний парк Перямері

Національний парк Перямері або, як його ще називають, "Національний парк Ботнічної затоки", розташований в Лапландії і може стати прекрасним пунктом призначення для любителів активного відпочинку і походів. Тут можна наштовхнутися на тюленя, пройтися по покритій льодом Ботнічній затоці і перезавантажитися далеко від благ цивілізації, перебуваючи в обіймах природи полярного кола.

Національний парк Перямері. Вид з човна.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.