До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Літній гайкінг: 5 пішохідних стежок для активних вихідних

Від зелених ландшафтів Багамських островів до червоної пустелі Туреччини, vogue.ua зібрав наймальовничіші та найзахопливіші пішохідні стежки, які можна вивчити вже цього літа.

Вершина Морн Блан на Сейшельских островах.Вершина Morne Blanc, Сейшельські острови. Photo: Getty Images
Каппадокія, Туреччина

Каппадокія розміщується в центральній частині Туреччини і є напівпустельним регіоном країни. Серед туристів Каппадокія відома завдяки унікальним ландшафтам і великій кількості історичних пам’яток. Гайкінг тут легко адаптується під можливості туристів, оскільки гіди охоче пропонують стежки різного рівня складності. Одні з найпопулярніших маршрутів пролягають через долини Голубів і Кохання, Червону долину і долину Троянд, а також долиною Землі повз відомі скельні церкви.

Реклама
Каппадокия в ТурцииКаппадокія, Туреччина. Photo: Getty Images
Stanage Edge, Велика Британія

Один з найкращих пішохідних маршрутів Англії, протяжністю десять з половиною кілометрів, починається й закінчується в мальовничому селі Гатерсейдж. Загалом, Stanage Edge — популярне місце серед британських альпіністів, і ви зрозумієте чому, дійшовши до краю Stanage Edge зеленою стежкою.

Скальный район Stanage Edge в ВеликобританияStanage Edge, Велика Британія. Photo: Getty Images
Andros, Багамські острови

Для повноти вражень на Багамських островах не потрібно обмежуватися дослідженням глибин. Неодмінно вирушайте в національний парк Blue Holes National Park, де, крім блакитних дір і дзюркотливих струмків, можна ознайомитися з 20 різновидами диких орхідей і 120 видами птахів. У джунглях парку легко загубитися, тому найміть гіда і не забудьте зручне взуття.

Побережье Багамских островов с пальмами.Багамські острови. Photo: Getty Images
Morne Blanc Trail, Сейшельські острови

Реальність така, що до шпиля Морн Блан, з якого відкривається неймовірний краєвид, веде півторакілометровий звивистий шлях, що може потонути в тумані й доведеться навпомацки дертися гористою місцевістю крізь чайні плантації. Кажуть, воно того варто. Адже панорама з вершини відкривається на весь острів і сусідні райони. У дорогу краще вирушати вранці, щоб уникнути туману й сонця.

Вершина Морн Блан, Сейшельские островаMorne Blanc, Сейшельські острови. Photo: Getty Images
Долина китів, Єгипет

Долина китів в Єгипті, відома як Ваді-аль-Хітан по-арабськи, — це місце, де можна відстежити еволюцію кита від наземної тварини до океанічного ссавця. Долина входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і популярна серед туристів, спраглих активного відпочинку. Рівні ландшафти роблять Долину китів доступною для гайкерів-початківців, а також сюди можна приїжджати для кемпінгу, каякінгу, катання на конях та спостереження за зірками — з пустелі вони мають особливо ефектний вигляд.

Долина китов в Египте, Вади-аль-Хитан.Ваді-аль-Хітан, Єгипет. Photo: Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.