До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Африка кличе: 5 місць, які обов'язково варто побачити в ПАР

Південна Африка — це поєднання різноманітної природи, мальовничих пейзажів і багатої культурної спадщини. Країна справедливо вважається інтернаціональною, тут лише офіційних мов 11, а різноманіття народів і культур вражає. Зовсім недавно в ПАР зняли карантинні обмеження, і поки натовпи туристів туди не кинулися, ви маєте всі шанси насолодитися "перлинами" цієї країни, а їй, повірте, є чим вас здивувати! Маша і Діма, автори Instagram-каналу про подорожі @nepaketniki, розповіли нам про п'ять місць, які обов'язково варто відвідати в цій цікавій країні.

Кейптаун

Знайомство з ПАР найкраще починати з однією зі столиць — Кейптауна. Чого ми вже точно не очікуємо від Африки, так це опинитися в космополітичному місті. Колоніальні будівлі в тандемі зі хмарочосами, бризом океану, складчастими горами і вишуканими ресторанами змушують на хвилинку забути де перебуваєш. Кейптаун — місто-контрастів — великий, але затишний, з широкими пляжами і приголомшливими пейзажами.

Реклама

Головний must-visit — Столова гора з її рівною вершиною, що простяглася на кілька кілометрів. Назвали її так через химерну форму, яка нагадує стіл. У гарну погоду можна піднятися на вершину на фунікулері. Види, що відкриваються звідтіль, зачаровують. Врахуйте, що зараз останній фунікулер спускається до заходу сонця.

Столова гора

Насолодитися заходом сонця під шум океану найкраще на пляжі Camps Bay біля підніжжя гори 12 апостолів. Уздовж берегової лінії розташовані численні кавярні з видом на океан, а на самому пляжі місця вистачить усім.

Не лише природа попрацювала над створенням Кейптауна. Вікове змішання культур і традицій привнесло свою частку і сприяло тому, що Кейптаун став однією з визнаних гастростолиць світу. Радимо обов'язково відвідати кілька ресторанів з переліку найкращих у світі. Наш лідер — Ресторан La Colombe — найкращий ресторан ПАР у 2019 році і один з найкращих у світі. Крім неймовірно смачного сет-меню з 9 страв, вас порадує і унікальна подача. Кожну страву представляють як окреме шоу.

Ресторан La Colombe

У Кейптауні можна потрапити до кав'ярні, визнаної найкращою у світі — TRUTH Coffee. Ми спробували більшість з позицій їхнього кавового меню, і кожен з напоїв має дивовижний і неповторний смак. Такої смачної кави ми не зустрічали ніде.

Околиці Кейптауна

За сорок хвилин від Кейптауна в національному парку з безліччю унікальних рослин і тварин знаходиться Мис Доброї Надії. Наполегливо радимо їхати сюди з гідом, щоб перейнятися атмосферою і дізнатися більше про це місце. Дорогою до Мису Доброї Надії можна проїхати мальовничою дорогою Чапменс Пік Драйв і зробити зупинку, щоб насолодитися захопливим видом.

Мис Доброї Надії

У вільний час прогулятися Ботанічним садом Кірстенбош суцільне задоволення — територія саду величезна, доглянута і шалено красива. Тут понад 7000 рослин, а деякі з них застали ще епоху динозаврів. Знайомство з тваринним світом радимо почати з прогулянки на катері до острова морських котиків. Човен відпливає від пристані Хаут Бей (30 хвилин від Кейптауна), вся прогулянка займає 45 хвилин, 30 з яких витрачається на дорогу. На невеликому острові мешкають кілька тисяч морських котиків.

Дорога Чапменс Пік Драйв

На пляжі Болдерс (40 хвилин від Кейптауна) ви зможете зустріти пінгвінів. Тут є 2 виходи — один безпосередньо до пляжу, другий — до захищених містків, звідки відкривається вид зверху на сотні пінгвінів.

Пляж пінгвінів
Сафарі

В околицях Кейптауна можна влаштувати сафарі в національних і приватних парках. Сафарі в приватних парках радше приємний бонус до вашої подорожі, ніж повноцінне знайомство з тваринами. У таких парках мало хижаків і рейнджери не під'їжджають до них близько. Якщо ваша мета — справжнє Сафарі, краще відвідати парк Крюгера.

Стелленбош

Гірський регіон, довкола якого розкинулися виноградники з багаторічною історією і виноробні, що зберегли віковічний вигляд. Обов'язково відвідайте винну дегустацію, де вас почастують келихом Шардоне, Савіньон Бланк, Шенін Бланк, Каберне і Порто, Пінотаж і Шираз. А на ніч зупиніться в одній з численних виноробень, прокинутися серед виноградників — особливе задоволення.

Стелленбош
Стелленбош
Херманус. Пірнання до білих акул

На завершення подорожі вирушайте в Херманус, невелике містечко за годину їзди від Кейптауна. Тут можна насолодитися неквапливою атмосферою і прогулянками вздовж океану. У сезон (серпень-листопад) до берегів припливають кити. А найсміливіші можуть зануритися в клітці, щоб заглянути в пащу білої акули.

Херманус

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.