До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 сонячних напрямків для весняної подорожі

Коли весна "переодягає" знайомі двори, вулиці та парки в нове, то здається, що потрапляєш в іншу країну. Але якщо хочеться кардинальної зміни декорацій, можна відправитися на вікенд в близьке чи далеке зарубіжжя.

Корсика, Франція

Трохи більше століття тому французький художник і скульптор Анрі Матісс прибув на Корсику і, як він заявив пізніше, був вражений яскравістю середземноморського сонця і соковитістю кольору тутешньої природи. Саме на Корсиці розгорілася його пристрасть до кольору. Острів невеликий: 180 км в довжину і 80 завширшки, але місцеві контрасти заворожують. Щоб цілком оцінити всю красу, варто досліджувати далекі куточки: від ізольованих рибальських сіл на півночі до прекрасних піщаних пляжів біля південного муніципалітету Порто-Веккіо. Тут є все для хорошого відпочинку: чудові готелі, ресторани, відзначені зіркою Мішлен, і всі види водних розваг. Щоб уникнути літнього ажіотажу, краще приїхати в червні або вересні. А навесні тут особливо тихо і чарівно.

Реклама
Корсика @norton6124
Ес-Сувейра, Марокко

Портове місто на узбережжі Атлантичного океану довгий час було улюбленим місцем серферів, а сьогодні, з не меншою привітністю, готове прийняти всіх бажаючих. Хоча слава неформального курорту продовжує наступати на п'яти рибацькому містечку: колись тут любив бувати Джимі Хендрікс, а тепер щороку в червні відбувається музичний фестиваль. Якщо особливої пристрасті до музики гнауа (суміш африканських, берберських і арабських пісень) і тридцятиградусної спеки немає, то краще дослідити Ес-Сувейру навесні, коли там неквапливо і тихо.

Ес-Сувейра @trottailmondo
Лісабон, Португалія

Розташована на березі річки Тахо, столиця Португалії може запропонувати безліч музеїв і галерей, еклектичність архітектурних стилів і доброзичливу атмосферу. І все це в освіжаючих обіймах Атлантичного океану. Навесні дні тут приємно теплі, а ночі – приємно прохолодні.

Лісабон @m.marakhovska
Мальорка, Іспанія

В останні роки Мальорка набула гламурного "нальоту": п'ятизіркові готелі витісняють бюджетні номери, тут відкривають цікаві ресторани. І красивий острів з білими піщаними пляжами в полоні гір, стає одним з найчарівніших місць для відпочинку на Середземномор'ї. Якщо в Пальмі сісти на ретро-поїзд, що відбуває на північно-західне узбережжя Мальорки, можна потрапити в мальовниче древнє портове містечко Сольєр, що потопає в апельсинових гаях.

Сольєр @missxoxolat
Севілья, Іспанія

Привабливість Севільї, сонячного "серця" Андалусії, закладена в екстравагантній мавританській архітектурі і бурхливості вуличного життя. На мальовничих мощених вуличках Севільї завжди щось відбувається: від релігійних процесій до вогняного фламенко. У місті відкривають багато стильних готелів: від п'ятизіркових до бутік-готелів в стилі рококо. Найкращий час для відвідування Севільї – весна і осінь. Зима тут дуже м'яка, а літо дуже спекотне.

Севілья @nlouise_pinchart
Сицилія, Італія

Коли Гете писав, що "ключ до Італії – це Сицилія", він міг би з тим же успіхом написати, що Сицилія є ключем і до древньої Греції. Найбільший в Середземному морі острів вражає давньогрецькими храмами і театрам, що найкраще збереглися тут. До того ж тут чудова кухня, розкішні пляжі і мальовничі вершини скель. Вивчати Сицилію краще в травні, коли острів потопає в зелені, повітря ще не дуже прогрілося, а вода вже досить тепла для купання.

Сицилія @dyslexic.93
Туніс, Туніс

Той, хто сприймає Туніс, однойменну столицю країни, як пункт для зупинки на шляху до курортів Тунісу, роблять велику помилку. Місто може похвалитися безліччю культурних "дорогоцінних каменів": наприклад, найбільшим після каїрського, археологічним музеєм в Африці – Бардо, де представлені римські мозаїки і твори ісламського мистецтва. У Медині туристів неодмінно зацікавить величезна мечеть аз-Зайтуна і барвистий базар. Вирушати до Тунісу краще в кінці весни, до закінчення сезону дощів і перед початком задушливої ​​літньої вологості.

Туніс @kevin_travel_ibiza
Середземноморське узбережжя Туреччини

Прохолодні спокійні води турецького Середземномор'я ідеально підходять для розслабленого ходіння під вітрилами. На порядку денному: плавати, засмагати, є і періодично сходити на берег для огляду визначних пам'яток. Пік сезону, як і спеки, в Туреччині припадає на літо, тому тепла сонячна весна – ідеальна, щоб оглянути, наприклад, грецькі і римські руїни в Ефесі.

Калкан, Анталія @minisaraykalkan

За матеріалами cntraveller.com.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.