Гарбузовий суп — найтепліший і найшвидший рецепт цієї осені
Пік осіннього сезону означає одне: якщо ви ще не готували гарбуз, то саме час цим зайнятися. Гарбуз можна запекти і подати з медом, можна додати в салат або спекти з ним пиріг. Проте найшвидше — зварити яскраво-жовтогарячий суп-пюре. Заради нього не потрібно купувати жодних спеціальних продуктів (хіба що гарбуз), він підніме настрій кольором і наситить на цілий день. Розповідаємо, як приготувати найшвидший гарбузовий суп.
Photo: Getty Images
Гарбузовий суп
Інгредієнти:
Гарбуз;
Овочевий або курячий бульйон;
Вода;
Часник;
Ріпчаста цибуля;
Вершки або молоко.
Приготування:
- Гарбуз почистіть від шкірки, наріжте середніми часточками — що вони менші, то швидше звариться гарбуз. Також почистіть часник і цибулю. Цибулю наріжте.
- Очищені й нарізані гарбуз, часник та цибулю перекладіть у каструлю і залийте бульйоном або водою так, щоб рідина покривала овочі.
- Доведіть майбутній суп до кипіння і варіть упродовж 15 хвилин (або довше), поки гарбуз не стане м'яким.
- Потім за допомогою занурювального блендера (або іншого блендера) подрібніть суп до однорідної консистенції.
- Додайте сіль, перець та інші спеції до смаку.
- Потім додайте вершки або молоко, добре перемішайте і доведіть суп до кипіння ще раз.
- Подавайте гарбузовий суп із гарячими грінками.