До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що на сніданок: незвичайні яйця Бенедикт від шеф-кухаря Ігоря Крамаренка

Найсмачнішими і найцікавішими сніданки вдаються на вихідних, коли нікуди поспішати і саме час експериментувати. Шеф-кухар ресторану Citronelle Ігор Крамаренко розповів, як приготувати незвичайні яйця Бенедикт зі звичайних інгредієнтів.

Яйця — популярний і улюблений багатьма інгредієнт для сніданку. Втім, без яйця пашот і голландського соусу важко уявити ідеальний бутерброд вихідного дня. Ігор Крамаренко, шеф-кухар ресторану Citronelle, пропонує спробувати більш елегантну подачу — яйця Бенедикт з качкою конфі, пряним огірком і кисло-солодким соусом.

Реклама
Яйця Бенедикт з качкою конфі, пряним огірком і кисло-солодким соусом

На 1 порцію.

Інгредієнти:

2 яйця;

1 булочка бріош;

20 г кисло-солодкого соусу;

60 г готового м'яса качки конфі;

30 г маринованих огірків;

15 г мікс-салату;

40 г Голландського соусу;

5 г соусу "Прованс".

Для Голландського соусу:

1 жовток;

15 г білого вина;

10 г винного оцту;

Вершкове масло;

Сіль, цукор за смаком.

Для соусу "Прованс":

20 г оливкової олії;

7 г соєвого соусу;

4 г лимонного фрешу;

20 г кінзи;

7 г цукру;

1 г чорного перцю.

Приготування
  • Булочку розрізаємо навпіл і обсмажуємо на грилі.
  • У сотейнику доводимо воду до кипіння, додаємо оцет і сіль. За допомогою ложки робимо воронку і акуратно розбиваємо в неї яйце. Варимо 2-4 хвилини.
  • У соєвому соусі з кунжутною олією, імбиром і часником маринуємо огірок.
  • На тарілку викладаємо дві обсмажені половинки булочки. На них кладемо маринований огірок і м'ясо качки конфі. Поливаємо кисло-солодким соусом і зверху викладаємо яйце пашот.
  • Все поливаємо Голландським соусом.
  • Поруч з яйцями Бенедикт викладаємо листя салату, заправлене соусом "Прованс".

Голландський соус:

  • У невеликому сотейнику нагрійте вершкове масло. Дайте маслу покипіти близько хвилини на повільному вогні. Зніміть з вогню.
  • Підготуйте водяну баню і, поки вода закипає, в неглибокій мисці збийте жовтки з оцтом, білим вином, цукром і сіллю до однорідної консистенції.
  • Встановіть миску з жовтками на водяній бані. Вода не повинна кипіти і важливо! щоб миска з жовтками не торкалася води. Енергійно збивайте суміш з жовтків, поки жовтки не почнуть загусати.
  • Тонким струменем, потроху, вливайте тепле вершкове масло, продовжуючи збивати суміш. Якщо додати масло занадто швидко і багато, то жовтки згорнуться. Збивайте соус вінчиком до загустіння. Він має бути досить густим, щоб обволікти ложку. Зніміть соус з водяної бані.
  • Поки готуєте яйця, накрийте соус кришкою і обгорніть миску рушником, щоб зберегти тепло.

Соус "Прованс":

  • До оливкової олії додайте соєвий соус, лимонний фреш, листя кінзи, цукор, чорний перець, і змішайте все до однорідної консистенції.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.