До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 чаруючих романів, які прикрасять вашу відпустку

Жіночий роман, душевний трилер та історія з уявним другом. Ми зібрали 5 нетипових книг для відпустки, з якими ви не зможете розлучитися.

Photo: Liam Norris / Getty Images
Verity, Коллін Гувер

Коллін Гувер американська письменниця і авторка більше десяти бестселерів New York Times. Її романи й оповідання це легкі трилери, де замішані романтичні стосунки і дивні події. Саме те, щоб відволіктися від роботи під час відпустки. Новий роман Гувер Verity знайомить нас з письменницею Ловен Ешлі. У Ловен серйозні проблеми з грошима і вона погоджується на роботу на прохання Джеремі Кроуфорда: його дружина Веріті отримує травму і не може закінчити свою біографію. Ловен Ешлі починає перебирати замітки Веріті і дізнається про страшну таємницю, якою вирішує поділитися з Джеремі. Детектив, трилер, романтична історія чи роман для дорослих? Втамовуємо цікавість уже цього літа.

Реклама
The Seven Husbands of Evelyn Hugo, Тейлор Дженкінс Рід

На заході кар'єри голлівудська актриса Евелін Хьюго погоджується дати докладне інтерв'ю про своє життя і семи своїх чоловіків. Але є одна умова: розповідати про себе Евелін хоче тільки журналістці Монік — звичайній і, здавалося б, не примітній жінці. Для створення історії вони вирушають у подорож і стають подругами. Але їхнє зближення переривається, коли Евелін розуміє, що розповіла занадто багато. Ця вигадана історія частково натхненна особистостями Мерилін Монро і Елізабет Тейлор, які, як і багато інших знаменитостей, були змушені приховувати і контролювати своє життя, щоб відповідати образу і очікуванням публіки.

The Vanishing Half, Бріт Беннетт

Це другий роман письменниці з Лос-Анджелеса Бріт Беннетт, який так само став бестселером. Це історія однієї родини, яка розгортається між 1940-ми і 1990-ми роками. У центрі сюжету однояйцеві сестри-близнючки Дезайрі і Стелла, які в 16-річному віці втікають з дому, а потім несподівано втрачають зв'язок одна з одною. Через багато років сестри випадково зустрічаються, але цьому передує гнучкий сюжет, який знайомить нас з їхньою біографією. Стиль і навіть історія роману багато в чому нагадують книгу Арундаті Рой "Бог дрібниць" незвично, але привабливо.

"Ми, живі", Айн Ренд

Після "Атланта..." і "Джерела" повертаємося до першого роману Айн Ренд "Ми, живі". У 1936 році цей роман, який по суті є виступом проти комунізму, був чимось на кшталт ковтка свіжого повітря. Зараз боротьба особистості проти державних і громадських засад в роботах Ренд продовжує надихати, хоча, безперечно, сучасні вільні погляди на світ багато в чому є дійсністю, про яку майже століття тому мріяла Ренд.

"Уявний друг", Стівен Чбоскі

Історія про хлопчика і його уявного друга від творця бестселера "Добре бути тихонею" стане тим відпустковим чтивом, з яким буде приємно провести час на пляжі (або там, де ви відпочиваєте). Крістофер переходить у нову школу, де він нікого не знає, крім свого уявного друга. Разом з ним Крістофер придумує ігри, будує будинок на дереві... Стоп! Разом з уявним другом чи за його наказом? Якщо ви любитель містики, то з цією історією контакт налагодиться з перших сторінок.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.