До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів, які не можна проґавити в жовтні

У жовтні в прокаті на нас чекає багато цікавого: "Відьми" Роберта Земекіса з розкішною Енн Гетевей у головній ролі, дікенсівська казка "Історія Девіда Копперфілда" з Тільдою ​​Свінтон і Г’ю Лорі та довгоочікуваний фільм "Капоне", де Том Гарді перевтілився в гангстера Аль Капоне. Не забудьте взяти маски й дотримувати соціальної дистанції в кінотеатрі.

Кадр із фільму "Відьми"
"Історія Девіда Копперфілда"

Тільда ​​Свінтон, Г’ю Лорі, Бен Вішоу, Дев Патель — яскравий акторський склад чекає на нас в екранізації класичного роману Чарльза Дікенса про пригоди письменника й мандрівника Девіда Копперфілда. Режисер стрічки — Армандо Іаннуччі, автор іскрометного сатиричного фільму "Смерть Сталіна" й серіалу "Віцепрезидент". Один з головних експертів з питань політичної сатири взявся за британську класику й це стало несподіваним ходом. Після кінофестивалю в Торонто "Історія Девіда Копперфілда" дістала безліч захоплених відгуків, здобула кілька премій British Independent Film Awards, а The Guardian і BBC назвали стрічку одним з найкращих фільмів 2020 року.

Реклама

З 8 жовтня

"Капоне. Обличчя зі шрамом"

Байопік "Обличчя зі шрамом", який навесні показали в онлайн-кінотеатрах, у жовтні можна побачити в українському прокаті. Події фільму відбувається на початку 1940-х років XX століття. Аль Капоне виходить з в’язниці Алькатрас після одинадцятирічного ув’язнення, хворий і змучений. Гангстер планує засісти на дно у власному маєтку у Флориді, але зробити це, виявляється, не так просто — перед тим, як потрапити за ґрати, Капоне вкрав і сховав велику суму грошей. У ролі гангстера — харизматичний Том Гарді (за чутками, майбутній Джеймс Бонд), який задля перевтілення на Капоне терпів довгочасне гримування. Також у фільмі з’являться Кайл Маклаглен і Метт Діллон.

З 15 жовтня

"Гніздо"

Головний герой фільму "Гніздо" — успішний бізнесмен Рорі (Джуд Лоу). Досягнувши успіху в Штатах, він разом з родиною вирішує повернутися до рідного Лондона, орендує розкішний маєток поблизу міста — і планує заробити ще більше грошей і домогтися ще більшого визнання та слави. Але сім’я свариться, дружина почувається самотньою у величезному особняку — словом, за розкіш потрібно платити. Якщо ви подивитеся трейлер, то фільм видасться фільмом жаху, хоча нічого містичного там немає. Прем’єра стрічки відбулася на кінофестивалі Sundance в січні 2020 року.

З 15 жовтня

"Жінка"

Документальний фільм "Жінка" — міжнародний проєкт, який дає змогу висловитися 2000 жінок з 50 різних країн світу. Під час інтерв’ю героїні самі спрямовують розмову й розповідають про те, що вважають справді важливим: робота, освіта, емансипація, материнство й водночас міркують про дуже особисте — ставлення до тіла, сексуальність або першу менструацію. Героїні стрічки дуже різні — від керівниць держав до королев краси, від водійок автобусів до фермерок з віддалених селищ. Разом вони формують повноцінну картину того, що означає бути жінкою в сучасному світі.

Автори стрічки — Ян Артус-Бертран і Анастасія Мікова.

Із 7 жовтня

"Відьми"

"Відьми" — саме той фільм, який нам потрібен цієї осені. Над ним працювала потужна команда: режисер Роберт Земекіс ("Назад у майбутнє", "Форрест Гамп"), продюсер Гільєрмо дель Торо, а в основі сценарію — однойменна казка культового письменника Роальда Даля (автор книги "Чарлі і шоколадна фабрика"). За сюжетом, хлопчик-сирота їде відпочивати з бабусею й зустрічає в готелі відьом. Вони перетворюють дітей на мишей, тож дітям краще з ними не стикатися. У ролі найпідступнішої Верховної відьми — Енн Гетевей.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.